Életmentő eszköz az arénának

Életmentő eszköz az arénának

- Kategória: Hírek

Életmentő készüléket, egy defibrillátort adott át az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt. és a Moson Megyei Nők Egyesülete a minap a mosonmagyaróvári UFM Arénának.

Az EU-FIRE Mosonmagyaróvár VKL SE Győr elleni szezonzáró meccsén igazi különlegességgel várták a szurkolókat. A mérkőzés első félidejét követően, a szünetben egy defibrillátort adtak át az intézmény és az MKC vezetőinek az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt., valamint a Moson Megyei Nők Egyesületének köszönhetően. A POWERHEART G5AED típusú defibrillátor az újraélesztésben járatlanok és laikusok számára is könnyen használható. Bekapcsolásuk után hang és videó üzenetekkel vezetnek végig az életmentési teendőkön. A mellkasra ragasztott elektródákon keresztül elemzik a szívritmust, felismerik a kamrafibrillációt. Jeleznek, ha sokk leadás szükséges. Ekkor gombnyomással indítható az elektromos ütés. Kizárják a véletlen vagy indokolatlan sokk leadását. A készülék a fali kabinban elhelyezve jól látható, könnyen hozzáférhető helyen lesz az arénában.

Az életmentő eszközt Guntram Thurnher, az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt. ügyvezető Igazgatója és  Ratkay Katalin, a Moson Megyei Nők Egyesületének elnöke adta át Válint Angélának, az UFM Aréna ügyvezető igazgatójának.

Az aréna névadó szponzora és a Moson Megyei Nők Egyesülete már több közös akció keretében is segítették a város lakosságát, legutóbb például a Rotary Clubbal és civilekkel közösen, egy Lifepack készülék beszerzésében segítették a Karolina Kórház-Rendelőintézetet. A UFM és a szervezet között öt éve egy tartós együttműködési szerződés jött létre, ezúttal pedig mintegy 800 ezer forintot fordítottak ez életmentő készülék beszerzésére.

Az UFM Aréna egyre több eseménynek biztosít helyszínt, a sportrendezvények mellett is, így szinte hétről hétre több száz ember fordul meg az intézményben. Ezért is fontos, hogy mindig működésre készen álljon egy ilyen életmentő eszköz.

Ez is érdekelhet...

Megindult a termelés a geotermális fűtőműben

Ünnepélyes keretek közt átadták és hivatalosan is megindult