Életmentő eszköz az arénának

Életmentő eszköz az arénának

- Kategória: Hírek

Életmentő készüléket, egy defibrillátort adott át az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt. és a Moson Megyei Nők Egyesülete a minap a mosonmagyaróvári UFM Arénának.

Az EU-FIRE Mosonmagyaróvár VKL SE Győr elleni szezonzáró meccsén igazi különlegességgel várták a szurkolókat. A mérkőzés első félidejét követően, a szünetben egy defibrillátort adtak át az intézmény és az MKC vezetőinek az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt., valamint a Moson Megyei Nők Egyesületének köszönhetően. A POWERHEART G5AED típusú defibrillátor az újraélesztésben járatlanok és laikusok számára is könnyen használható. Bekapcsolásuk után hang és videó üzenetekkel vezetnek végig az életmentési teendőkön. A mellkasra ragasztott elektródákon keresztül elemzik a szívritmust, felismerik a kamrafibrillációt. Jeleznek, ha sokk leadás szükséges. Ekkor gombnyomással indítható az elektromos ütés. Kizárják a véletlen vagy indokolatlan sokk leadását. A készülék a fali kabinban elhelyezve jól látható, könnyen hozzáférhető helyen lesz az arénában.

Az életmentő eszközt Guntram Thurnher, az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt. ügyvezető Igazgatója és  Ratkay Katalin, a Moson Megyei Nők Egyesületének elnöke adta át Válint Angélának, az UFM Aréna ügyvezető igazgatójának.

Az aréna névadó szponzora és a Moson Megyei Nők Egyesülete már több közös akció keretében is segítették a város lakosságát, legutóbb például a Rotary Clubbal és civilekkel közösen, egy Lifepack készülék beszerzésében segítették a Karolina Kórház-Rendelőintézetet. A UFM és a szervezet között öt éve egy tartós együttműködési szerződés jött létre, ezúttal pedig mintegy 800 ezer forintot fordítottak ez életmentő készülék beszerzésére.

Az UFM Aréna egyre több eseménynek biztosít helyszínt, a sportrendezvények mellett is, így szinte hétről hétre több száz ember fordul meg az intézményben. Ezért is fontos, hogy mindig működésre készen álljon egy ilyen életmentő eszköz.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az