Egy hónap alatt csupán egyetlen baleset történt

Egy hónap alatt csupán egyetlen baleset történt

- Kategória: Hírek

Egy hónap alatt csupán egy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a mosonmagyaróvári és környékbeli utakon augusztusban. A szeptemberi statisztika viszont már nem ilyen kedvező. Éppen ezért a rendőrség az elkövetkezendő időszakban is fokozott, összehangolt razziákat tart.

Ez idáig példátlanul, mindössze egyetlen személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt egy hónap alatt augusztusban Mosonmagyaróváron és a környék útjain. Ez közel kilencven százalékos csökkenés az előző évi statisztikához képest. Ebben az egy balesetben szabálytalan kanyarodás következtében két kerékpáros ütközött és sajnos súlyos sérülés lett a vége.  –tudtuk meg Makó László alezredestől, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőjétől. Hozzátette: örvendetes az is, hogy az elmúlt hónapban nem történt olyan anyagi kárral járó baleset sem, ahol ittas volt az okozó.
Sajnos azonban a szeptemberi statisztika már nem ilyen kedvező. Az elmúlt tíz napban több személyi sérüléses balest is történt a környéken. Legutóbb szerdán Mosonmagyaróváron a Határsor és az Árpád utca kereszteződésében, ahol az elsődleges információk szerint egy személyautó em adott elsőbbséget a védett úton haladó biciklisnek, így összeütköztek. A baleset során a kerékpáros életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Makó László kiemelte: az elmúlt nyolc hónap baleseti statisztikái is kedvezőek. Csaknem hatvan százalékkal kevesebb személyi sérüléssel járó baleset történt, mint az elmúl év első nyolc hónapjában.  Örvendetes, hogy ezek egyikénél sem volt ittas az okozó. Az anyagi káros baleseteknél viszont több, mint egy tucat esetben mutatott pozitív értéket az alkoholszonda az okozónál. A baleseti okok között továbbra első helyen szerepel a gyorshajtás és az elsőbbségadás szabályainak megszegése. Éppen ezért a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak ezen szabálysértések felfedésére. Ennek érdekében továbbra is folyamatosak lesznek a fokozott közlekedési akciók, különös tekintettel a gyorshajtók és az ittas vezetők kiszűrésére. Emellett rendszeresen tartanak ellenőrzéseket a vasúti átjáróknál is, ahol szintén rögzítik és szankcionálják a tilos jelzésen áthaladókat. Az alezredes felhívta továbbá a figyelmet a közelgő őszi időjárással megváltozó útviszonyok veszélyeire és az erre történő felkészülés fontosságára.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar