Egészséges városok képviselői tanácskoztak Mosonmagyaróváron

Egészséges városok képviselői tanácskoztak Mosonmagyaróváron

- Kategória: Hírek

Az elmúlt évben csatlakozott Mosonmagyaróvár is az Egészséges Városok Mozgalom Kárpát-medencei Egyesülethez. Így most a legutóbbi kétnapos közgyűlését itt tartotta a szervezet.

A WHO Európai Egészséges Városok programja 1987-ben indult el, s célja az önkormányzatok és közösségek bevonása az egészségfejlesztésbe. Ma már több mint 1200 város része a programnak. Az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesületének most 27 tagvárosa van, köztük 9 a határon túlról.
Az európai hálózat értékeit szeretné magáévá tenni Mosonmagyaróvár is. – hangsúlyozta dr. Árvay István polgármester a közgyűlés okán tartott sajtótájékoztatón. Mint mondta: azért is vállalták, hogy otthont adjanak ennek a rendezvénynek, hogy jobban megismerhessék az egészséges városok mozgalom szándékait, tapasztalatokat szerezzenek.
De Blasio Antonio elnök arról beszélt, hogy a szervezet célkitűzései nem korlátozódnak csupán az egészségügyre, sokkal inkább társadalmi programról van szó. Hiszen mint mondta: a társadalom minden rétege érdekelt az egészségben. Az elnök beszélt továbbá arról is, hogy az egyesület adománygyűjtésbe kezdett a törökországi földrengés károsultjainak megsegítésére. Ehhez várják minden tagtelepülés felajánlásait.
Bús Ottó az egyesület felügyelő bizottságának elnöke kiemelte: nem csupán magyarországi, hanem a határon túlról is számos város csatlakozott már a szervezethez, hiszen az egészség és az egészséges környezet egyaránt fontos mindenki számára.
Elhangzott továbbá, hogy a szervezet tagjai a továbbiakban is rendszeresen találkoznak és megosztják egymás között a tapasztalatokat, ami a települések egészségét előreviszi.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az