Brutális állatkínzás – Szűk ketrecével együtt dobták ki a hörcsögöt

Brutális állatkínzás – Szűk ketrecével együtt dobták ki a hörcsögöt

- Kategória: Hírek

Ismét egy brutális állatkínzásra derült fény Mosonmagyaróváron. Egy hörcsögöt a szűk ketrecével együtt rakott ki egy lelketlen gazda. A szerencsétlen állat az elmúlt napok hűvös és csapadékos időjárása miatt elpusztult.

Amint azt Légrádi Balázs önkéntes állatvédő, helyi ebrendész portálunknak elmondta: péntek reggel figyelt fel egy kisállat ketrecre a levéli út mentén. Közelebb érve látta, hogy egy kisméretű hörcsög ketrecet dobott ki valaki a bekötőút mellé, teljes felszereléssel együtt. Kiderült aztán, hogy a ketrecben egy kis hörcsög is volt, teljesen szétázva, átfagyva. Vélhetően néhány napja már elhullott az állat a hidegen és esőben. Az állatvédő fontolgatja, hogy feljelentést tesz az ügyben.

Annál is inkább, mivel mint mondja: sajnos az elmúlt időszakban egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló esetek. Találtak például a Városközpontban a hulladékgyűjtők mellé ketrecben lerakva tengerimalacokat olyan felirattal, hogy „ingyen elvihető”. Ugyancsak mintegy tucatnyi tengerimalacot próbáltak befogni Hegyeshalom határában is, sajnos közülük több elpusztult. Durva állatkínzás történt a közelmúltban az egyik szigetközi településen is, amikor egy kutyát a gazdája többször meglőtt, majd a tetemét a falu melletti patakba dobta. Ebben az ügyben is megtörtént a rendőrségi feljelentés és az elkövetőt is sikerült beazonosítani.

Légrádi Balázs kiemelte: hiába a törvényi szigorítás, sajnos továbbra is sok az ilyen állatkínzás, pedig akár letöltendő szabadságvesztéssel is büntethetők már az ilyen esetek.

 

Ez is érdekelhet...

Átadták a déli tehermentesítő utat

  Átadták pénteken a déli tehermentesítő utat Mosonmagyaróváron,