Brutális állatkínzás – Szűk ketrecével együtt dobták ki a hörcsögöt

Brutális állatkínzás – Szűk ketrecével együtt dobták ki a hörcsögöt

- Kategória: Hírek

Ismét egy brutális állatkínzásra derült fény Mosonmagyaróváron. Egy hörcsögöt a szűk ketrecével együtt rakott ki egy lelketlen gazda. A szerencsétlen állat az elmúlt napok hűvös és csapadékos időjárása miatt elpusztult.

Amint azt Légrádi Balázs önkéntes állatvédő, helyi ebrendész portálunknak elmondta: péntek reggel figyelt fel egy kisállat ketrecre a levéli út mentén. Közelebb érve látta, hogy egy kisméretű hörcsög ketrecet dobott ki valaki a bekötőút mellé, teljes felszereléssel együtt. Kiderült aztán, hogy a ketrecben egy kis hörcsög is volt, teljesen szétázva, átfagyva. Vélhetően néhány napja már elhullott az állat a hidegen és esőben. Az állatvédő fontolgatja, hogy feljelentést tesz az ügyben.

Annál is inkább, mivel mint mondja: sajnos az elmúlt időszakban egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló esetek. Találtak például a Városközpontban a hulladékgyűjtők mellé ketrecben lerakva tengerimalacokat olyan felirattal, hogy „ingyen elvihető”. Ugyancsak mintegy tucatnyi tengerimalacot próbáltak befogni Hegyeshalom határában is, sajnos közülük több elpusztult. Durva állatkínzás történt a közelmúltban az egyik szigetközi településen is, amikor egy kutyát a gazdája többször meglőtt, majd a tetemét a falu melletti patakba dobta. Ebben az ügyben is megtörtént a rendőrségi feljelentés és az elkövetőt is sikerült beazonosítani.

Légrádi Balázs kiemelte: hiába a törvényi szigorítás, sajnos továbbra is sok az ilyen állatkínzás, pedig akár letöltendő szabadságvesztéssel is büntethetők már az ilyen esetek.

 

Ez is érdekelhet...

Átadták az új görparkot

Ünnepélyes keretek közt hivatalosan is átadták péntek délután