„Biztonságos Óvoda” – Nagy hangsúlyt fektetnek a közlekedési szabályok megismertetésére

„Biztonságos Óvoda” – Nagy hangsúlyt fektetnek a közlekedési szabályok megismertetésére

- Kategória: Hírek, Kistérség

Az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak (ORFKOBB) köszönhetően az elmúlt évben is elindulhatott a „Biztonságos Óvoda” program, amely eredményeképpen újabb kétszáz óvodának volt lehetősége csatlakozni ehhez.

Így országos szinten már ezer óvoda részese a programnak. A projekt célja, hogy az óvodákban ösztönözze és segítse a közlekedésre nevelés megvalósítását és ehhez támogatást adjon az óvodapedagógusoknak a munkához. Az ORFK-OBB és KTI Nonprofit Kft. küldetésének érzi, hogy minden lehetséges módon támogassa az óvodai közlekedésre nevelést, mely megalapozza Magyarország közlekedéskultúrájának fejlődését és felelős vezetőket enged az utakra.

A program január végéig tartott. Ennek végén az arra érdemes óvodák elnyerték a „Biztonságos Óvoda” címet, valamint azt ezt igazoló plakettet, amit az intézmény homlokzatán helyezhetnek el. Megyénkben három ezúttal intézmény nyerte el ezt a címet. A mosonmagyaróvári járásban a lipóti óvoda, a Gólyavár Körzeti Napköziotthonos Óvoda Mini Bölcsőde és Konyha Lipóti Tagintézménye lett „Biztonságos Óvoda”.

Ez is érdekelhet...

Állami elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

A nemzeti ünnep alkalmából többen is kaptak rangos