Berendezés alatt áll a mosonmagyaróvári vár új kiállítása

Berendezés alatt áll a mosonmagyaróvári vár új kiállítása

- Kategória: Hírek

Elkészült a mosonmagyaróvári vár műemléki helyreállítása, amely kívülről már megcsodálható. A vár Magyarország egyetlen olyan várépülete, amelyben felsőoktatási tevékenység is folyik. Egyike azon kevés váraknak hazánkban, amely napjainkban is közel eredeti kiterjedésükben állnak, emellett a város szimbóluma is. A fejlesztés során megvalósult a várudvar felújítása is, többek között ez a terület ad majd otthont különböző kulturális rendezvényeknek és koncerteknek.

A vár földszintjének a megújítása három fő pilléren nyugszik:

Múzeumi kiállítótér (állandó és időszakos), interaktív élménytér, foglalkoztató tér. Közösségi terek (kiállítóterek, rendezvények megtartására is alkalmas terek) létrehozása, kulturális programok megvalósítása. Látogatóbarát kereskedelmi funkciók kialakítása (ajándékbolt, kávézó).

A várban jelenleg a kiállítások berendezése, az installációk és a kiállítási tárgyak elhelyezése zajlik. Három kiállítási tartalom várja majd a látogatókat, amelyek kialakítása során a hely atmoszférája és unikális jellege kerül előtérbe. Mindhárom élményalapú kiállítási egység tartalmaz interaktív elemeket. A kiállításon bemutatják a vár-, az intézmény-, valamint a mezőgazdaság történetét.
A vár új kiállításai várhatóan 2021 tavaszán, a veszélyhelyzet elmúltával nyitják meg kapuikat a látogatók előtt.

Ez is érdekelhet...

Elismeréseket adtak át a Rendőrség Napja alkalmából

A Rendőrség Napja alkalmából adott át elismeréseket dr.