Bemutatták a jelölteket – Dr. Árvay István újra indul a polgármesterségért

Bemutatták a jelölteket – Dr. Árvay István újra indul a polgármesterségért

- Kategória: Hírek, Közélet

Sajtótájékoztatón mutatták be polgármester és képviselő jelöltjeit a Fidesz, KDNP és Nemzeti Fórum helyi vezetői pénteken Mosonmagyaróváron.

Az eseményen dr. Nagy István országgyűlési képviselő, a Fidesz mosonmagyaróvári szervezetének elnöke, Ondré Péter a Mosonmagyaróvári KDNP elnöke és Pető Péter, a helyi Nemzeti Fórum elnöke közösen adtak tájékoztatást a 2024-es önkormányzati választáson indított jelöltjeikről. Elhangzott: a Fidesz helyi szervezete, a mosonmagyaróvári Kereszténydemokrata Néppárt és a Nemzeti Fórum közös döntése nyomán Mosonmagyaróvár polgármesterének a következő ciklusban is dr. Árvay Istvánt ajánlják a választóknak.

Dr. Nagy István kifejtette: dr. Árvay István az egyik legtapasztaltabb képviselő, aki több, mint huszonöt éve vesz részt a város közéletében, az önkormányzati munkában. Olyan tapasztalt városvezető, aki a testületben egységet tudott teremteni. „Az egység mindig erőt jelent és ez az erő az eredményekben is megtestesül. – hangsúlyozta. Az elmúlt tíz évben bővült Mosonmagyaróvár lakosságának létszáma, infrastruktúrája, megújult szinte minden intézménye és fokozott szerepet kapott a zöld megújítás is. Dr. Nagy István elmondta: dr. Árvay István polgármester elmúlt két ciklusban betöltött munkájának eredménye, hogy soha ennyi pénzügyi tartaléka és ilyen erős gazdasági ereje nem volt a városnak, mint jelenleg, valamint ilyen gyors és látványos fejlődés sem volt tapasztalható. Ez mind olyan eredmény, melyet a városlakók is értékelnek. Kiemelte: „Azt szeretnénk, hogy Mosonmagyaróvár továbbra is stabil, sikeres, biztonságos és gazdasági erőtől duzzadó város legyen, ennek garanciája dr. Árvay István.”

Ondré Péter, a Mosonmagyaróvári KDNP elnöke úgy fogalmazott: Mosonmagyaróvár hajóját az elmúlt öt évben viharban kellett kormányozni, komoly inflációs és gazdasági spirálban kellett egyenesben tartani és stabilan vezetni. A jelölőszervezetek egyértelmű és határozott  döntést hoztak amellett, hogy jó és sikeres volt a kormányzás az elmúlt ciklusban.

Pető Péter, a helyi Nemzeti Fórum elnöke arról beszélt, hogy a szervezet büszke arra a munkára, ami az elmúlt másfél évtizedben elvégzett a városvezetés és a kormányzó frakció. A Nemzeti Fórum a KDNP és Fidesz koalíciónak 2021-től egységes része, amely egy dinamikus és folyamatos fejlődést adott a városnak. Az elvégzett képviselői munka a garancia a folytatásra, valamint ennek a polgári értékeket vállaló közösségnek az ereje a biztosítéka is egyben, hogy a jövőben is ugyanilyen intenzitással és eredményességgel fognak dolgozni.

Dr. Árvay István polgármester felidézte az elmúlt 25 évben, 5 ciklusban végzett munkásságának főbb lépcsőit, kiemelt eredményeit és arra hívta fel a figyelmet, hogy mindez nem valósulhatott volna meg, ha nem sikerül az egyetértést, az igazi teremtő munkát megalapozó hátteret kialakítani a képviselő-testületben. Mint mondta: Akkor lehet igazán szépet, jót és nagy fejlődést hozó munkát alkotni, amikor béke és nyugalom van a teljes képviselő-testületben, amely más települések politikai viszonylatait tekintve is kiemelkedő jelentőségű. Hozzátette: ezt a békés, értéket teremtő munkát szeretné a továbbiakban is folytatni.

A jelölő szervezetek a polgármester jelölt után a képviselő-jelölteket is bemutatták. Eszerint a 2024-es helyi önkormányzati választásokon az egyes körzetekben az alábbi jelölteket indítják:

Keszeiné Siklósi Zsuzsanna, Ondré Péter, Németh Sándor, Iváncsics János, Staár Katalin, Szabados Tamás, Muráncsik László, ifj. Csorba Dezső, Frauhammer Csaba, Kránitz László.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az