Akváriumban tartotta a kiskutyát – Állatkínzás miatt indult eljárás

Akváriumban tartotta a kiskutyát – Állatkínzás miatt indult eljárás

- Kategória: Hírek

Egészen elképesztő állatkínzásra derült fény a minap Mosonmagyaróváron. Egy kölyökkutyát egy kis méretű akváriumban, a ház előtti lépcső alatt tartott gazdája. Ugyanitt egy tengerimalacot is találtak az állatvédők meglehetősen mostoha körülmények között.

A helyi ebrendész és önkéntes állatvédő kapott bejelentést a minap arról, hogy Mosonmagyaróváron, az Aranyossziget utca egyik házánál embertelen körülmények között tartanak egy kiskutyát. Amint azt az állatvédő portálunknak elmondta: a bejelentésre azonnal a megadott címre ment, ahol még őt is megdöbbentették az ott tapasztalt állapotok. A ház előtti lépcső alatt néhány hónapos kölyökkutyát talált egy alig nyolcvan literes akváriumban, aminek a tetejét egy deszkával fedték le. A szerencsétlen eb ráadásul a saját ürülékében feküdt. Emellett a lépcső alatt fa dobozban egy tengerimalacot is találtak hasonló körülmények között. A már sokat látott állatvédőt is meglepték az itt tapasztaltak. Éppen ezért kihívták a rendőrséget is. Az ügyben állatkínzás miatt indult eljárás.

A kiskutya azóta már jól van, ideiglenes gazdához került és megkapta a szükséges orvosi ellátást, mint ahogyan a tengerimalac is.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az