Volt egy csapat

Volt egy csapat

- Kategória: Egyéb

A mosonmagyaróvári kispályás labdarúgást kedvelő moso­niak bizonyára emlékeznek az 1969-ben a város által indított kispályás labdarúgó bajnokságra. Ezúttal szeretnék egy kicsit nosztalgiázni! Ez évben alakult az Alsófőutcai csapat. Az első két évben nem értünk el kiemelkedő eredményeket, de nem adtuk fel lelkesedésünket. 1970-ig több ügyes mosoni srácot is kipróbáltunk, mire 1971-re egy ütőképes csapatot tudtunk kialakítani.

Játékosaink:  Kovács Zoltán (Csicsó), Banyár György, Tuller László (kapusok).  Mezőnyjátékosok: Kovács Sándor, Haszo­nits Miklós, Rédling József, Mezei Gábor, Adrigán Zoltán (Ponyi), Knausz Ferenc, Sil­berberg Tamás, Szabó Péter, Katona László (Sami).

Városi csapatok: Kühne, Hubertusz, Aksófőutca, Húsüzem, Városgazdálkodás, Rend­őr­ség, MTH, Vízmű, Kenyérgyár, Kötöttárugyár, Tejüzem, Egyetem, Vasipari KTSZ. A csapatokat a gyárak és az intézmények szponzorálták, az alsófőutcai csapatot drukkerei.

1972-ben II., 1975-ben III., 1977-ben második helyezést értünk el. 1976-ban a Kötöttárugyár szervezte villámtornán elsők lettünk.

Tisztelet és köszönet a játékosoknak, a drukkereknek, s mindenkinek, aki hozzájárultak ehhez a hasznos időtöltéshez.

 

Haszonits Miklós

2016/2

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen