Valami elindult a műanyagos szakmák oktatásában

Valami elindult a műanyagos szakmák oktatásában

- Kategória: Egyéb

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Mihalicz Antal elnök és Tibori Pál Levente mosonmagyaróvári térségi elnök műhelylátogatással egybekötött, kihelyezett pályaorientációs sajtótájékoztatót tartott János­somorján az SFS INTEC Kft-nél, ahol Pénzes László cégvezető fogadta a média képviselőit.

Mihalicz Antal kiemelte, hogy speciális helyzetben van a térség, mert a szomszédos Ausztriában is van igény a jő szakemberekre. Az országba 20 éve érkezett befektetők jól érzik magukat, bíznak a térségben, hiszen további bővítéseket indítottak el. Ezért nagyon fontos a szakképzés gyakorlati fejlesztése. A jelenlevő kamarai vezetők ittlétükkel bizonyítják, hogy milyen fontos ez a téma és azt is, hogy milyen komoly lépésben segítette az SFS a gyakorlati szakmai oktatást. Jó példa a térség számára a Professzio Klaszter, amely már évek óta a szakképzést tartja a legfontosabb feladatának. Gratulált a gyakorlati oktatóhely kialakításához. Kérte a fiatalokat, figyeljék meg, hogy mit tanulhatnak, a jövő számukra biztosítva van a térségben működő cégeknél.

Tibori Pál Levente is megköszönte a jelenlévő szakemberek és az SFS munkáját. Kiemelte azt, hogy a most itt gyakorlatot folytató fröccsöntő nyolc diák nem nagy szám, de ez még csak a kezdet. Azon kell lennünk, hogy ez a szám bővüljön, más szakmákban is hozzunk létre gyakorlati képzőhelyet – jelentette ki a kamarai térségi elnök.

Fúzi Tibor gyakorlati oktató elárulta, hogy a diákok már nagyon várták azt a pillanatot, amikor oda állhatnak a gép mellé és gyakorolhatnak. A nyári gyakorlat során ők is aktív részesei voltak a tanműhely kialakítási munkálatoknak. Pénzes László cégvezető elmondta, hogy az ipar kiemelt bérezéssel honorálja a jó szakemberek munkáját. A diákoktól azt várják, hogy minél több tudást vigyenek magukkal a jövőjük megalapozása érdekében.

A mosonmagyaróvári Hunyadi szakképző iskola nevében Borsics József. igazgató  szerint el kell érni, hogy a műanyag feldolgozó szakma is kapja meg a hiányszakma besorolást. Harmadik éve hirdetik már ezt a szakmát, várják a jelentkezőket.

A GYMSKIK és kiemelten annak Mosonmagyaróvári Térségi Elnöksége a média közreműködésével rá kívánja irányítani a figyelmet arra, hogy a térségben hiányzik a képzett műanyagos szakember.

2015/20

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen