Több mint kétszáz veteránautó érkezik a Magyar utcára

Több mint kétszáz veteránautó érkezik a Magyar utcára

- Kategória: Egyéb

Több mint kétszáz veterán jármű és különleges autó vonul fel szombaton Mosonmagyaróvár belvárosában. A járművek a legnagyobb osztrák oldtimer csillagtúra, Pannonia Carnuntum Historic Rallye résztvevőiként érkeznek ismét a Lajta-parti városba.

A tizenhatodik Pannonia-Carnuntum Nemzetközi Történelmi Rally keretében gördülnek át az autótörténelem szemet gyönyörködtető, legendás típusai Ausztriából Mosonmagyaróvárra május 12-én, szombaton. Az esemény részleteiről Hannes Reichetzeder, az OldTimer Klub elnöke és a túra főszervezője, valamint Csalló Gábor, a városi rendezvény szervezője beszélt a kedden tartott sajtótájékoztatón. Elhangzott: az összesen 640 kilométeres verseny fénypontja ezúttal is Mosonmagyaróváron lesz, hiszen a három nap alatt számos településen keresztül haladnak a járművek, ám minden évben a Lajta-parti városban fogadja a legnagyobb érdeklődés az eseményt. Az idei versenyre összesen 209 jármű nevezett. Közülük a főszervező kiemelte az a Bugatti versenyautót, ami 1927-ben Grand Prix győztes volt. Először vesz részt a túrán és egyben először lesz látható Magyarországon az a két Skoda versenyautó, amiből összesen ezt a két darabot gyártották 1972-ben. Jelenlegi tulajdonosuk – aki személyesen vezeti majd az egyik járművet – egykori NDK bajnok volt ezekkel az autókkal. Később megvásárolta és restaurálta a járműveket. Ezek mellett számos egyéb érdekes autóval találkozhatnak mindazok, akik szombaton délután 3 óra körül kilátogatnak a Magyar utcára. Várhatóan ekkor érkezik ugyanis a mezőny eleje Mosonmagyaróvárra. A résztvevők Hegyeshalom felől jönnek be a városba a Királyhidai úton, majd a Szent Imre utcán és a Fő úton át a Deák térre, majd felvonulnak a Magyar utcán.

Az idei Pannonia Carnuntum Oldtimer Rally is három szakaszból és három napból áll. Az első napon Andauból indul a mezőny, majd miután több településen is keresztül haladtak, ugyanoda érkeznek vissza. Pénteken 340 kilométert tesznek meg Ausztriában, szombaton pedig Parndorfból indulva elmennek a bécsi Porsche Centrumba, majd onnan Mosonmagyaróvárra, végül Illmitzben zárul a verseny szombat este. Így tehát idén Mosonmagyaróvár lesz az egyetlen magyarországi állomása a rangos eseménynek.

A sajtótájékoztatón dr. Árvay István polgármester arról beszélt, hogy évről évre egyre népszerűbb ez a rendezvény Mosonmagyaróváron, rengeteg látogatót vonz a Magyar utcán. Emellett a verseny résztvevőiként is több százan érkeznek a városba, akik aztán magukkal viszik Mosonmagyaróvár jó hírnevét. A polgármester hozzátette: bizonyára idén is minden érdeklődő talál kedvére való járművet, hiszen a legidősebb és legfiatalabb autó között több mint száz év a különbség.

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen