Sportünnep Mosonmagyaróváron – számba vették 2014 sporteredményeit

Sportünnep Mosonmagyaróváron – számba vették 2014 sporteredményeit

- Kategória: Egyéb

(Mint előző lapszámunk címlapján már rövid hírben beszámoltunk, ünnepélyes körülmények között rendezték meg a Városi Sportgálát február 21-én a Flesch Kulturális Központban. Az alábbiakban képes tudósításban bővebb híradással szolgálunk olvasóinknak.)

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata minden évben ez alkalommal mond köszönetet és fejezi ki elismerését a magyar, az országos, valamint a nemzetközi (Európa Bajnokság, Világbajnokság) versenyeken kiemelkedő eredményt elért, a város sport egyesületeinél sportolóknak, csapatoknak.

Dr. Iváncsics János alpolgármester köszöntőjében elmondta, a város vezetői elkötelezettek a cél érdekében , hogy a városban élő aktívan sportoló egyéneket és csapatokat támogassák, segítsék.

A meglepetésvendég, Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC játékosa sportolóként és leendő édesanyaként is szeretne példát adni és üzenetet küldeni azzal, hogy hirdeti, a sportolás, az egészséges életmód és táplálkozás az a kincs, az az érték, ami erőssé, kitartóvá és egyben boldoggá tud tenni mindenkit.

Polgármesteri elismerést kapott a tömegsport és a szabadidősport fejlesztésében végzett eredményes munkáért a Karolina Kórház Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája. A magyar és az országos bajnokságon III. és II. helyezést 26-26 fő ért el, míg I. helyezést 35-en hoztak haza.

A nemzetközi bajnokságon 30 sportoló a III-VI. helyen, 21 a rangos első helyen végzett. Eredményükért elismerésül kupát vehettek át a képviselő-testület tagjaitól.

Az eseményen köszöntötték az edzőket, Glaser Béla testnevelő tanárt 60 éves, Vucsics Péter és Szalai Tiborné testnevelő tanárt pedig 40 éves szaktanári pályafutása alkalmával. Az év női sportolója címet Németh Henriette, sárkányhajó master-senior világbajnok, I. helyezett, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület tagja kapta.

Az Év Férfi Sportolója 2014-ben Molnár Tamás, Botond Sportegyesület tagja lett, aki 100 kg-os felhúzásban a GPC Világbajnokságon első helyezést ért el Argentínában.

Az év egyesülete címet az Első Mosonmagyaróvári Torna Egyesület 1904 vehette át. Mosonmagyaróvár Város Sportdíja kitüntetésben Drescher Ottó, az Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet 1904 elnöke részesült. Drescher Ottó bejelentette, a díjazással járó pénzjutalmát a város iskolái részére sporteszközök beszerzésére fordítja.

Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC játékosa volt a  meglepetésvendég.
Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC játékosa volt a meglepetésvendég.

Vizsy-Gombosi Lilla

(Fotó: Mészáros Márk)

2015/5

 

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen