Sikeres évet zárt a  Mosonmagyaróvári Atlétikai Club (MAC)

Sikeres évet zárt a  Mosonmagyaróvári Atlétikai Club (MAC)

- Kategória: Egyéb

Az évet három csoporttal, 3 edzővel, 80 fős taglétszámmal kezdtük. Heti három edzése van mindenkinek. A serdülő korú –13-15 éves – atléták hetente négyszer edzenek.

A téli fedett pályás versenyszezonra feltételrendszerünk nem javult. Sajnos úgy készülünk, mint 25 évvel ezelőtt! Tornatermekben, Lajta töltésen, pénteki bejárással Győrbe a futófolyosón. Ennek tükrében nagyszerű eredménynek tartom Horváth Koppány serdülő magasugró országos bajnoki címét! Megyeri Hanna 2000 méteren elért ötödik helye is nagyon szép teljesítmény.

Horváth Koppánynak az összetett bajnokságon ötpróbán elért 2. helye szintén kimagasló, itt Gazdag Lázár 5. helye is dicséretes.

A szabadtéri idényben két főversenyünk volt, a serdülők egyéni és összetett országos bajnoksága. Az előbbin Horváth Koppány magasugrásban bajnoki címet szerzett! Gazdag Lázár gerelyhajításban negyedik , 300 méteren a hetedik lett.

Az összetett OB-n fiú serdülő hatpróbában Horváth Koppány kimagasló teljesítménnyel Magyar Bajnoki címet szerzett! Egész éves teljesítményével meghívást kapott a serdülő válogatottba, ahol a csapat tagjaként az 5 ország (Cseh, Szlovák, Horvát, Szlovén, Magyar) versenyén magasugrásban 2. helyezést ért el.

Hagyományosan egyesületünk rendezi a városi mezei – és atlétikai diákolimpiát. Ez több mint 600 gyermeket mozgat meg évente. Hathatós segítséget nyújtunk – pályát, felszerelést, pálya előkészítést – a járás iskoláinak is.

Negyedik alkalommal rendeztük meg az SV Autócentrum 3 város versenyét – Mosonmagyaróvár, Győr és Sopron – ami egyben Bognár Gergely Emlékverseny is volt. A visszajelzések minden várakozást felülmúlóan pozitívak.

Az év utolsó rendezvénye a Mikulás futás volt, ahol idén is több mint 80 gyermek állt rajthoz. A gyermekeken kívül a családokat is vendégül láttuk, ami kiváló csapatépítés!

Mikulásfutás2

Szeptembertől a város 3 iskolájában beindult a Mosonmagyaróvári Atlétikai Clubbal együttműködve a kölyökatlétika, közel 70 fős összlétszámmal. Így majdnem 150 főre duzzadt azon gyermekek száma, akik közvetlenül vagy közvetve a Mosonmagyaróvári Atlétikai Clubhoz kapcsolódóan atletizálnak.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a város vezetőinek támogatását. Minden tudásunkkal azon vagyunk, hogy a város ifjúsága elé követendő példaképeket neveljünk.

(A  Mikulás futás korcsoportonkénti győztesei: Hári Celina, Donner Bátony, Farkas Fióna Szonja, Szabó Márton, Hári Cintia, Zsuppán Balázs, Lászlóffy Márton, Sztranyovszky Bianka, Mészáros Márk, Horváth Fruzsina, Posta Martin.)

Szitás László – vezető edző

Fotó: Balassa Tamás 

2015/20

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen