Mosonmagyaróvári sikerek a Győrkőc Olimpián

Mosonmagyaróvári sikerek a Győrkőc Olimpián

- Kategória: Egyéb

Először szerepeltek városunk gyermekei az immár országszerte ismert győri Győrkőc Fesztiválon.

Mosonmagyaróvár színeiben három sportágban 35 fiatal diák versenyzett a VIII. Győrkőc Fesztivál keretein belül 2015. július 3-ka és 5-ke között megrendezett VII. Győrkőc Olimpián.

A gyerekeket az olimpia előtt búcsúztató dr. Iváncsics János alpolgármester hangsúlyozta, elsősorban a részvétel a fontos. De az sem mellékes, hogy városunk jó hírét magukkal viszik kis olimpikonjaink, s Mosonmagyaróvár határain túl is bizonyítják tehetségüket.

A Győrkőc Olimpia elsődleges célcsoportja a 9-11 éves korosztály volt. Kilenc sportágban lehetett nevezni. Az MTE1904 Kosárlabda utánpótlása Selling Zoltán edzővel 3 négyfős csapatot is indított, kosarasaink a 7-8-9. helyen végeztek. Az Óvár Építők Sport Klub versenyzői Kovács Miklós edző kíséretében több érmet is a magáénak tudhatnak.

Teniszben Luczák Veronika a 2004-es születésű lányok között 5., Nagy Bence (2005) és Kondor Balázs (2004) korcsoportjukban a 3. helyet szerezték meg. A 2006-os születésű vagy annál fiatalabb korcsoportban Árvay Kristóf az 1. helyen, Frint-Füsi Balázs a 2. helyen végzett.

Labdarúgásban a MITE csapata Marekker Norbert, Szarka György és Tiba Zoltán edzők felkészítésével állt pályára, 8 csapatot – köztük Győr német, lengyel testvérvárosait – maguk mögé utasítva ők a Győrkőc Olimpia labdarúgás bajnokai.

A város vezetői köszönik Drescher Ottó, Winkler Péter és Kovács Mikós sportvezetők mellett az edzők felkészítő munkáját és a szülők segítségét!

 

(Fenti felvételünkön a teniszezők egy csoportja és a győztes labdarúgó csapat látható.)

 

gyerkőc2

2015/12

 

 

 

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen