Mosonmagyaróvár Európa-bajnok vízilabdázót adott az országnak

Mosonmagyaróvár Európa-bajnok vízilabdázót adott az országnak

- Kategória: Egyéb

2016. január 22-én, a belgrádi Európa-bajnokságon 15 év után újra aranyérmes lett a magyar női vízilabda-válogatott. A sikerhez jelentős mértékben hozzájárult a torna legjobb kapusa címet elnyerő mosonmagyaróvári születésű Gangl Edina, akit hazaérkezése után telefon sikerült utolérni.

 

– Gratulálok a kiváló kapusnak! Mit jelent Önnek Mosonmagyaróvár, Győr, Budapest, Eger, Belgrád?

– Köszönöm a gratulációt. Mosonmagyaróvár a szülővárosom. Győrben indult a vízilabda pályafutásom. Budapest a szárny­bontogatás és a kiteljesedés városa, köszönhetően Ács Bertalannak, kiváló nevelő-edzőmnek. Eger a főiskolás éveim alatti továbbfejlődésem helyszíne, ahol a csapattal megszereztem első OB I-es érmeimet. Belgrádban lett igazán felnőtté a válogatott és nyert aranyat a nagyon jók között.

– Milyen messze van Belgrád Mosonmagyaróvártól?

Tíz esztendőre. És ebben minden benne van…

– A sok kemény edzés, a lemondás, a kudarc, a megannyi elvesztett barátnő?

Én egyáltalán nem így élem meg. Ezt az utat én választottam, és ezen haladok nap mint nap. Kétségtelen, vannak nehezebb lépések, de ez nem „a” tragédia, hanem „az” élet, a sportolói pálya velejárója. A baráti kapcsolatokban sem szenvednek hiányt, mert az igaziak velem vannak, és (ha kompromisszumok árán is, de) mindig találunk időt a közös programokra.

– Az első hely egyben repülőjegy is a riói olimpiára, és addig már nincs sok idő!

Valóban programdús hetek és hónapok várnak ránk. Az edzéseken túl a válogatottal világliga-mérkőzéseken, a klubommal Európa-liga fordulókban veszek részt. A győzelem óta minden nap az olimpiai felkészülésről szól majd. Rió! ezzel ébredek, ezzel fekszem!

Az egyik szerb napilap Edinát beválasztotta az Európa- bajnokság 4 legcsinosabb vízilabdás lánya közé – Nem véletlen! A mosonmagyaróvári lány még csak nyáron lesz 26 éves, de már a 2. olimpiájára készül!

 

Vizsy Ferenc

2016/2

 

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen