Mi a fogászati implantálás?

Mi a fogászati implantálás?

- Kategória: Egyéb

Az implantálás a foghiányok megszüntetésének legújabb, legmodernebb módja. Az implantátum egy, az állcsontba ültetett mesterséges foggyökér. Az implantátumon rögzített koronák és hidak teljes mértékben pótolják az eredeti fogak funkcióit, megjelenésükben az eredeti fogakra hasonlítanak, így nem észrevehetőek – magyarázza Dr. Sárosi Ákos fogszakorvos, szájsebész.

Implantációs fogpótlás készítése esetén nem kell a szomszédos ép fogakat preparálni. Az implantátumok (műgyökerek) az elvesztett fogak helyére az állcsontba kerülnek beültetésre. A műtétek 98százalékban sikeresek. Az implantátumokat titánból állítják elő, úgy, hogy méretükben és formájukban az elvesztett foggyökerekre hasonlítanak. Beültetés után az implantátumok három hónap alatt csontosodnak össze az állcsonttal, így ezután válnak terhelhetővé. Bizonyos feltételek teljesülése esetén az implantátumok azonnal terhelhetőek.

Az implantációs műtéti technikák jelentős fejlődése lehetővé teszi, hogy az implantátumokat a fogeltávolítás után azonnal az állcsontba helyezzük. Az implantátumok élettartalma nagyon hosszú, megfelelő szájhigiénia és fogorvosi kontroll esetén élethosszig tarthat. Az implantációs műtét feltétele, hogy megfelelő mennyiségű egészséges csont legyen a tervezett műtéti területen. A beavatkozások előtt maradó fogazatot szanálni kell.

Bizonyos esetekben az implantáció nem ajánlott: erős dohányzás, nem kezelt cukorbetegség, csontritkulás gyógyszeres kezeléssel, nem megfelelő szájhigiénia.

Videóink segítségével megtudhatja, hogyan épül fel egy implantátumon rögzített fogpótlás, hogy zajlik az implantációs műtét, és kiknek javasolt a beavatkozás. https://europe-dental.eu/implantalas/

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen