1. Szigetközi Cross Challange teljesítményverseny

1. Szigetközi Cross Challange teljesítményverseny

- Kategória: Egyéb

Hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg a közelmúltban az I. Szigetközi Cross Challange teljesítményversenyt. Nick Istvánnal a szervező csapat vezetőjével beszélgettünk a megmérettetés tapasztalatairól.

 

– Mi volt az alapgondolata a Szigetközi Cross Challange-nek?

– Az alapötlet a Spartan race volt, aminek a népszerűsége most végigsöpört a világon. Hatalmas kihívások elé állítja a sportolni vágyókat. Lényegében egy kijelölt pályán kell minél gyorsabban végig futni, különböző akadályok leküzdésével. Ilyen versenyeken már többször részt vettünk mi szervezők is. Ehhez hasonlót szerettünk volna csinálni a Szigetközben, ahol a terepviszonyok és a környezeti adottságok nagyon megfelelnek.

– Hogyan tudtátok egyedivé, vonzóvá tenni a rendezvényeteket a stílus kedvelői között?

– Mivel Szigetköz volt a helyszín, elengedhetetlennek találtuk, hogy kenukkal is versenyezzünk!

Így született meg az első Szigetközi Cross Challange, ami kb.2 km-es kenus szakasszal indult, majd a kikötést követően egy 4-5 km-es, akadályokkal, vizesárokkal nehezített pályán kellett végig futni. Végül az előző szakaszon visszaevezni a célba.

– Egyéni vagy csapatverseny volt a Cross Challange?

– Mivel kenukkal kellett versenyezni, csak két vagy négyfős csapatok indulhattak. Ez egy kiváló csapatépítő verseny volt. Baráti társaságok, sportegyesületek, és jó néhány cég is összemérte az erejét. Szám szerint 170 fő, vagyis 60 csapat. Lehetett volna több is, de idén a verseny minőségének fenntarthatósága érdekében korlátoztuk a létszámot. A jövőben viszont szeretnénk kibővíteni, akár nemzetközivé tenni a Szigetközi Cross Challenget.

– Összességében milyennek értékeled a verseny tapasztalatait?

– A visszajelzésekből úgy gondoljuk, nagyon sikeres volt rendezvényünk. Mindenki jól érezte magát, hatalmas élménnyel gazdagodott. Azt gondolom jó reklám volt a Szigetköznek is.

– Ha jól tudom az esemény nemcsak a sportolásról szólt.

– A versenyt követő ebéddel a sportolók jótékonykodtak is. Minden tál elfogyasztott gulyáslevessel támogattak egy rászoruló családot. Ami pedig a kondérban maradt, szétosztottuk a családok átmeneti otthonában.

Itt a Mosonvármegye hasábjain keresztül is szeretnénk  köszönetet mondani minden támogatónknak, akik nélkül ez a verseny nem jöhetett volna létre. Kiemelt köszönet illeti a Rajkai Takarékot, a verseny főszponzorát.

S. Zs.

2015/10

 

 

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen