Továbbra is kiállnak a helyi romák érdekeiért

Továbbra is kiállnak a helyi romák érdekeiért

- Kategória: Hírek, Közélet

A választások eredményeként októbertől újra alakult a roma nemzetiségi önkormányzat Mosonmagyaróváron. A testület tagjai mint mondták: továbbra is kiállnak a helyi romák érdekképviselete mellett.

Az októberben megalakult roma nemzetiségi önkormányzat tagjai: Bertók Béla, ifjabb Bertók Béla, ifjú Bertók Béla, Bugár István és Horváth Elemér Dávid. Amint azt Bertók Béla elnök portálunknak elmondta: közel huszonöt éve alakult meg elsőként a helyi roma nemzetiségi önkormányzat Mosonmagyaróváron. Az alapítók között volt a mostani elnök és az alelnök, ifjabb Bertók Béla is. Örülnek annak, hogy továbbra is töretlen a helyi romák bizalma feléjük. Az elmúlt években is mindent megtettek annak érdekében, hogy képviseljék az érdekeiket.

Bertók Béla hozzátette: jó kapcsolatot ápoltak az előző városvezetéssel és úgy érzi, ez tovább folytatódik az új polgármesterrel is. Legfőbb céljuk ezután is, hogy mindent megtegyenek a helyi romák érdekében. Emellett továbbra is szeretnék megtartani a hagyományos programjaikat. Az elnök kiemelte: legfontosabb feladatuk, hogy minél több helyi romának találjanak munkalehetőséget. Számos eredményt értek el ezen a téren az elmúlt években. Sokan vehettek részt például a közmunka a programban, aminek folytatását remélik. Bertók Béla hangsúlyozta: a legtöbb helyi roma nemzetiségű embert a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. foglalkoztatja Mosonmagyaróváron, amit köszönnek a cég vezetésének. Szeretnék, ha a továbbiakban is megmaradna ez az együttműködés.

„A békés egymás mellett élés fenntartása továbbra is fontos.” – hangsúlyozta az elnök. Hozzátette: az elmúlt években sikerült elérni, hogy a romák és nem romák között nincsenek már nézeteltérések, problémák a mindennapokban. Hozzátette: egyre több az ország más területeiről, a jobb megélhetés reményében ide települő roma nemzetiségűek száma. Próbálnak velük is szót érteni és felajánlották számukra a segítségüket, amennyiben arra szükségük van.

Ez is érdekelhet...

„Bőven van még feladatunk Mosonmagyaróvár ötvenhatja okán” – Városi megemlékezés az 1956-os forradalom alkalmából

„Bőven van még feladatunk Mosonmagyaróvár ötvenhatja okán.” –