Uszoda épülhet a Városközpontban

Uszoda épülhet a Városközpontban

- Kategória: Közélet

A kormány döntése nyomán tanuszoda épülhet Mosonmagyaróváron. A több mint 400 milliós beruházást az állam finanszírozza és működteti is a későbbiekben a létesítményt. A városnak csupán a szükséges telket kell biztosítania. Ezt a Városközpontban jelölte ki a testület.

Országszerte huszonhat településen létesülhet tanuszoda a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program második ütemében. Erről a közelmúltban határozott a kormány, aminek nyomán Mosonmagyaróvárnak tanuszoda-fejlesztést ítéltek meg. Így a város több mint 400 millió forint támogatásban részesülhet. Az állam nem csupán felépíti, hanem azt követően működteti is a létesítményt. A tanuszoda beruházásnak előfeltétele csupán, hogy az önkormányzat a fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlant ingyenesen az állam tulajdonába adja. Erről legutóbbi ülésén határozott a képviselő-testület.

Az eredeti elképzelések szerint a Gulyás Lajos Kollégium mögötti területet adta volna át a város erre a célra.  Az ehhez szükséges telekalakításról az önkormányzat illetékes bizottsága határozott is. Ezután készült el a megépítendő tanuszoda végleges tervezete és annak műszaki paraméterei. Ezen dokumentumok tanulmányozását és az egyeztetését követően kiderült, hogy az uszoda ezen a mintegy 3 ezer négyzetméteres területen nem helyezhető el. Emiatt új helyszínt kellett keresnie az önkormányzatnak a beruházás megvalósításához. Így esett a választás a Kiserdő, Károly és Fácános utcák által határolt területre. A szükséges telekalakítást követően itt egy 3204 négyzetméteres területet ad át a város az államnak, ahol aztán felépül tanuszoda.

uszoda001 uszoda002DSC_8680

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint