Újra könyvlapokon a város vendéglátásának története

Újra könyvlapokon a város vendéglátásának története

- Kategória: Közélet

Két éve jelentette meg Ferencz Tibor „Mosonmagyaróvár Vendéglátásának története 1900-1989” című könyvét, amiben részletesen bemutatja az elmúlt évszázad jelentősebb helyi vendéglátó egységeit. A kiadvány foglakozik többek között a Fekete Sas, Balaton, Szigetköz(Spenót), Arany Ökör éttermekkel, de feleleveníti például a Lautner cukrászda, vagy a Mokka legszebb éveit is. A szerzőt mint mondja: a könyv kiadására családi indíttatás motiválta, hiszen anyai nagyapja, Fegyveres Béla és nagybátyja is vendéglátásban dolgozott, személyes történeteik nagyban hozzájárultak a kiadvány elkészültéhez. Sőt, Ferencz Tibor maga is több évet töltött ebben a szakmában.

A könyv valóban hiánypótló volt a városban, ezt bizonyítja, hogy a hétszáz példán alig négy hónap alatt elfogyott. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szerző most százötven példányban újra kiadta a nagy sikerű kötetet. Ferencz Tibor mint mondja: a könyvvel emléket szeretne állítani szülővárosa egykori vendéglátóhelyeinek és azok dolgozóinak.

Az újra kiadott kötet korlátozott számban a megvásárolható még a Huszár Gál Városi Könyvtárban (Erkel Ferenc utca 16.), a Pergamen Papírboltban (Kossuth Lajos utca 36.), valamint, a PUCI és Gábor papír-írószer  üzletben (Ostermayer utca 4.)

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti