Új vezető a rendészetnél

Új vezető a rendészetnél

- Kategória: Közélet

Augusztustól új vezető irányítja a Mosonmagyaróvári Önkormányzat Rendészet munkáját. A megüresedett álláshely betöltésére korábban pályázatot írt ki az önkormányzat. A beérkezett pályázatokról legutóbbi ülésén határozott a képviselő-testület, eszerint augusztustól dr. Gál Gellértet nevezeték ki a rendeszet vezetőjének.

Dr. Gál Gellért tizenhét éven át dolgozott a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság állományában, végig közrendvédelmi szakterületen. Kezdetben járőr feladatokat látott el, majd a Szigetköz Rendőrőrs körzeti megbízottja volt, az utóbbi években pedig szolgálatparancsnoki, illetve őrsparancsnok helyettesi beosztásban szolgált. Munkája mellett az elvégezte a jogi egyetemet is, ahol az elmúlt években szerzett diplomát.

Az új vezető mint mondja: néhány éve költözött közös irodába a rendészet és a rendőrőrs, ez idő alatt jól megismerték egymás munkáját, jó kapcsolat alakult ki a két szervezet között, ráadásul rendszeresen tartanak közös járőrszolgálatokat is. Így jó rálátása volt a rendészet munkájára. Ezért is gondolta azt, hogy megpályázza a rendészet vezetői állást.

Dr. Gál Gellért portálunknak elmondta: a rendészet munkatársai eddig is kiemelkedő munkát végeztek, számos területen értek el kiváló eredményeket. Elődje munkáját szeretné folytatni. Tovább javítani egyebek mellett a városban a közlekedési morált, a tilosban parkolások még nagyobb mértékű visszaszorítását. Ugyancsak nagy kihívás az illegális szemetelés ellenni fellépés, amiben szintén számos eredményt értek el a rendészek az elmúlt években, ám sajnos folyamatosan akad tennivaló ezen a területen. Az új vezető tervei közt szerepel egyebek mellett a rendőrséggel a közös járőrszolgálat további erősítése, a városi kamerarendszer fejlesztése, valamint a lehetőségekhez mérten a rendészet létszámának bővítése.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó