Több mint félezer facsemetetét ültetnek – Közel húszezer virág is az ágyásokba került

Több mint félezer facsemetetét ültetnek – Közel húszezer virág is az ágyásokba került

- Kategória: Közélet

Több mint félezer facsemetét ültetnek el városszerte az őszi fásítás keretében Mosonmagyaróváron. Emellett az őszi virágosítás során közel tizenötezer virágpalántát tettek a Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. munkatársai a közterületi ágyásokba az elmúlt hetekben.

Amint azt Nagy Attilától, a VÜF parkfenntartási csoportjának vezetőjétől megtudtuk: az őszi fásítás keretében több mint ötszáz facsemetetét és közel háromszáz cserjét ültetnek el a város számos pontján. Részben a korábban kivágott fákat pótolják, másrészt pedig beérkezett igények alapján választották ki a helyszíneket. Számos facsemetét ültetnek például a Wittmann-parkba, a Rudolf-ligetbe, de új fasorokat telepítenek a Liget-, illetve a Duna-lakóparkokba is. Emellett fásítanak a Báger-tó mellett, a városközponti kutyafuttató szomszédságában új parkot alakítanak ki – ide hatvan fa és százhatvan évelő növény kerül, de emellett több más helyen is lesz nagyobb mértékű parkosítás, fásítás. A munkálatok az elmúlt hetekben kezdődtek és várhatón a hónap végéig eltartanak. Nagy Attila hozzátette: az idei évben is nehézséget okozott a facsemeték beszerzése, mivel egyre nagyobb kereslet miatt már hiánycikknek számít Magyarországon. Ezúttal az ország különböző pontjain három faiskolából sikerült beszerezni a szükséges mennyiséget.

A fásítást megelőzően az őszi virágosítást végezték a Városüzemeltető munkatársai az elmúlt hónapban. Ennek során 14 ezer tő árvácska és 5 ezer tulipánhagyma került a közterületi ágyásokba.

 

Ez is érdekelhet...

Felújítják a hidat

Felújítja a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a Tímár