Szabadidőpark lehet a Bágernál

Szabadidőpark lehet a Bágernál

- Kategória: Közélet

A tervek szerint nagyszabású fejlesztés indul el idén a Báger-tó partján. Kialakítanak itt egy műfüves labdarúgó pályát, a hozzá tartozó kiszolgáló épülettel, valamint lesz futópálya is a tó körül.

Az egykor szebb napokat is látott Báger-tó környéke hosszú ideje kihasználatlan és elhanyagolt. A parton lévő játszótér felújításra szorul, a salakos sportpályára évekkel ezelőtt lakat került, ezét állapota egyre romlik, mint ahogy a mellette lévő egykori vendéglátó egységet sem választja már el sok az összedőléstől. A város évek óta nem tudott mit kezdeni a tó környezetével, gyakorlatilag szabadidős tevékenységre egyáltalán nem alkalmas, csupán a horgászok népesítik be a partot, illetve az elmúlt hetekhez hasonló hideg időjárásban a korcsolyázók kedvelt helye a Báger.

DSC_2219

Most azonban nagy léptékű fejlesztés indulhat meg a parton és akár az év végére a környékbeliek kedvelt helye lehet a tó környéke. Konkrét elképzelései vannak a terület tulajdonosának, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-nek a hasznosítást illetően, amit terveik szerint még idén meg is valósítanak. – fejtette ki lapunknak Kosár Tibor ügyvezető. Elmondta: évek óta szeretnénk kezdeni valamit a Báger-tó környékével, ám komplex fejlesztésben gondolkodtak, aminek megvalósításához pályázati lehetőségekre vártak. Most az önkormányzattal és a Mosonmagyaróvári Ifjúsági Tornaegyesülettel (MITE) közösen valósítják meg az elképzeléseket. Az önkormányzat sikeresen pályázott egy műfüves labdarúgó pálya kialakítására a parton, amihez csatlakozik a MITE pályázata egy kiszolgáló épület létrehozásával. A Városüzemeltető – ugyancsak pályázati támogatással – egy műanyag borítású futópályát építene ki körbe a parton, világítással és pihenőhelyekkel. Emellett felújítják a meglévő játszóteret és a fitnesz parkot is létrehoznak. Az elképzelések között szerepel továbbá a szabad strand kialakítása, így amennyiben a vízminőség lehetővé teszi, nyaranta ismét a helyiek kedvel fürdőhelye lehetne a tó.

DSC_2209

Az ügyvezető hozzátette: az idei évtől a Városüzemeltető, mint tulajdonos kapta meg a horgászati jogot a tavon. Megállapodást kötöttek azonban a jogot eddig gyakorló Mosonmagyaróvári Horgász Egyesülettel, hogy a továbbiakban is ők horgászhatnak a Bágeron. A fejlesztési elképzeléseket ismertették az egyesület vezetőségével, akik egyet érettek ezekkel a tervekkel.

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti