Rendbe tették a mentők kerítését is

Rendbe tették a mentők kerítését is

- Kategória: Közélet

A kerítés rendbetételével folytatódott a mosonmagyaróvári mentőállomás felújítása. A munkálatokat ezúttal is támogatásból valósultak meg. Már csak az udvari térkövezés rekonstrukciója van hátra.

Számos, a  kivitelezésből származtatható probléma jelentkezett az alig nyolc éve átadott mosonmagyaróvári mentőállomáson. Ezek csaknem mindegyikét sikerült az elmúlt években kijavítani. Az állomás rendbetételéhez nagy segítséget nyújtott a Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány, illetve a szervezeten keresztül a támogatók felajánlásai.

Így valósulhatott meg egyebek mellett a bejárati ajtó cseréje, a tető újra szigetelése, valamint a belső festés, illetve a külső homlokzat rendbetétele. – tudtuk meg Medvácz Pétertől, az alapítvány kuratóriumi tagjától. Elmondta: a korábbi beázások és egyéb hibák okozta nyomok eltüntetése érdekében a mentőállomás munkatársai összefogtak és kifestették az épületet az elmúlt években. Ehhez egy helyi vállalkozás, a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. az alapanyagok, eszközök biztosításával segítette az alapítvány és ezzel a mentők munkáját. A cég tavaly ugyancsak adományként elvégezte az állomás homlokzatának teljes felújítását. Segítségük idén is folytatódott, ez elmúlt hetekben a Csaba utca felőli kerítés hibáit javították ki és festették újra. Medvácz Péter hozzátette: a felajánlásoknak köszönhetően szinte teljesen megújult a mentőállomás. Szükség lenne azonban még az épület előtti terület térkövezésének felújításra. A burkolat ugyanis több helyen megsüllyedt. Ehhez keresik most olyan vállalkozók felajánlásait, akik segítenének a hibák kijavításában.

„Örömmel teszünk eleget minden évben a mentők kéréseinek és segítjük az állomás rendbetételét, hogy megfelelő körülmények között végezhessék munkájukat.” – hangsúlyozta Szabó Anita, a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. marketing vezetője. Elmondta: idén a kerítés felújításával tudták támogatni a szervezetet. Ebben szakembereik mellet segítségükre voltak a győri Hild-iskola és a mosonmagyaróvári Hunyadi-iskola, náluk gyakorlatukat töltő tanulói is.

mentok001

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti