Ovisok úszását segítette a Móra-iskola

Ovisok úszását segítette a Móra-iskola

- Kategória: Közélet

Ingyenesen biztosította a helyi óvodások számára az úszásoktatást a mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola a tanmedencéjében. A lehetőséget a város minden óvodája kihasználta, így számos kisgyermek szerezhetett némi vízi jártasságot a nyári vakáció előtt.

Amint azt Németh Zsolt igazgató-helyettestől megtudtuk: az intézmény tanmedencéje negyvenhárom éve biztosít helyet a mosonmagyaróvári általános iskolák számára a tanterv szerint kötelező úszásoktatáshoz. Az alsó tagozatban harmadik, vagy negyedik, a felsőben ötödik vagy hatodik osztályban kötelező az úszás. Ezek a foglalkozások minden iskola esetében április végéig lezajlottak. Így az uszoda délelőtti kihasználtsága nagymértékben lecsökkent. Az iskola vezetése azon gondolkodott, miként tudnák hasznosan „megtölteni” a medencét ebben az időszakban is. Arra az elhatározásra jutottak, hogy a tanév végéig felajánlják a helyi óvodák részére a lehetőséget az ingyenes uszoda használatra. Sőt, az iskola nem csupán a medencét bocsájtja térítés nélkül az ovisok részére, hanem a kisgyermekek számára megfelelő szakembert is biztosít a vízhez szoktatáshoz, az úszás alapjainak elsajátításához.

Az igazgató-helyettes hozzátette: előzetesen egyeztettek a helyi óvodákkal erről a lehetőségről. Az intézmények mindegyike pozitívan fogadta a megkeresést és jelentkezett is a felszabadult időpontokra. Így májusban és június elején folytak a játékos vízhez szoktató foglalkozások, amelyen a visszajelzések és tapasztalatok alapján a kisgyerekek nagy örömmel vettek részt. Németh Zsolt szerint több szempontból is hasznos volt ez a lehetőség az óvodások számára, a testmozgás mellett leginkább azért, hogy a nyári vakáció előtt némi ismeretet szereztek arról, miként tudnak majd biztonságosan fürdőzni a strandon és vízi élményeket szerezhettek már most a nyárra hangolódva.

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit