Német nyelvgyakorlaton a Fekete-iskolások

Német nyelvgyakorlaton a Fekete-iskolások

- Kategória: Közélet

17 éve minden márciusban a Mosonmagyaróvári Fekete István Általános Iskolából 32 diák vesz részt az ausztriai Golsban található partneriskolában, szervezett kéthetes nyelvgyakorlaton. A szerencsés kiutazók 10 napon át németül tanulják például a természettudományos ismereteket, a háztartástant, a mértani rajzot, de még az angol és spanyol nyelvet is. A kapcsolattartás nem merül ki a két hetes iskolalátogatásban: sportnapokon, fesztiválokon, egyéb iskolai ünnepségeken vehetnek részt diákjaink, így a mostani kint tartózkodásnak sem csupán a napi 5 óra idegen nyelv tanulása volt a hozadéka.

A partner iskolai oktatásban kiemelt helyen szerepel az informatika, újként jelent meg a szociális tanulás, de továbbra is preferálják a kreatív művészeti képzést, és súlyponti helyet kap a sport is.

Nagy gondot fordítanak kint a gyerekek egészséges táplálkozására is. A diákok ez irányú ismereteinek bővítése mellett a szülői munkaközösség jóvoltából egészséges tízórai formájában kóstolót is kapnak Ezt a gyakorlatot tekintette meg iskolánk szülői munkaközösségének vezetése, hiszen a partnerkapcsolat egyik pozitívuma, hogy a felek átveszik egymás a jó gyakorlatát.

Snóbliné Lép Izabella

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint