Megújult a Flesch Károly  Kulturális Központ

Megújult a Flesch Károly  Kulturális Központ

- Kategória: Közélet

Sajtóközlemény – Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Mosonmagyaróvár 2015 | 12 | 10.

Véget ért a Szigetköz Agórája Projekt, a megújult Flesch Károly Multifunkciós Kulturális Központ ünnepélyes nyitó gálája 2016. január 2-án lesz!

 

2016. január 2-tól megújult külsővel, belsővel és új szolgáltatásokkal nyit a Flesch Károly Kulturális Központ. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata 614 millió forint 100%-os Európai Uniós támogatásban részesült a Szigetköz Agórája, a Flesch Károly Kulturális Központ Multifunkciós Kulturális Központtá alakítása című pályázat keretében.

A Szigetköz legnagyobb közművelődési intézménye alakult át egy többfunkciós-multifunkcionális kulturális központtá, mely megfelel majd a modern kor igényeinek és követelményeinek.

Átadták a megújult mostantól multifunkciós Flesch Károly Kulturális Központot. 2015. december 10-én délelőtt 10 órakor dr. Árvay István Mosonmagyaróvár város polgármestere, Csiszár Péter a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával, és Szabó Gyula a kivitelező Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. ügyvezető igazgatójával együtt adta át a projektzáró rendezvény keretében az épületet. A nagyközönség számára a 2016. január 2-i ünnepélyes megnyitó gálaest után lesz látogatható  és elérhető minden új közösségi tér és szolgáltatás.

A Flesch Központ Mosonmagyaróvár és a Szigetköz szívében 2016-tól olyan komplexum lesz, ahol mindent egy helyen meg lehet találni: városi művelődési központot, fesztiválirodát, rendezvény-, civil-, információs-, és szabadidő- központot, kistérségi módszertani központot, a lapfokú művészeti iskolát és modern művészeti központot.

A helyiségek átszervezésével, átalakításával egyszerűbben lehet eligazodni a Központban, több szervezet és rendezvény egyidejű befogadása és működése is megvalósítható lett. Az épület eredeti állapotában nem volt akadálymentes, ez komoly kihívást jelentett. A beruházással már a főbejáratok és minden funkció elérhetővé vált. Ezt könnyítik a bejáratoknál, az udvarokon kialakított rámpák, és az épületen belül kiépített lift és kerengő folyosó is. A burkolatok és nyílászárók cseréjénél is figyeltek az akadálymentes kialakításokra és az info­kommu­nikációs akadálymentesítésre. Az eddigi kihasználatlan két udvar is funkciót kapott, rekreációs terek, közösségi terek és rendezvényhelyszínek lettek.

A beruházás leglátványosabb eleme a színházterem, mely teljesen megújult berendezésében, hang-, fény- és színpadtechnikájában. Az új hangmentesen záró ajtók mellett, a térség legnagyobb koncert és színházterme klimatizált lett. A több mint félmilliárd forintos innovatív és interaktív fejlesztés tartalmazta ötven helyiség teljes felújítását, több mint nyolcvanmillió forintnyi eszközfejlesztést és a környezettudatos működtetés lépéseként napelemek kiépítését a tetőre. Az új szolgáltatások látványos eleme, hogy a megszokott két színházbérleten túl 2016-ban már négy bérlet is elérhető a térség lakossága számára.

2015/20

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint