Már három mentő segít huszonnégy órában, ha baj van

Már három mentő segít huszonnégy órában, ha baj van

- Kategória: Közélet

A térségben élők, illetve az itt átutazók még nagyobb biztonsága érdekében az eddigi kettő helyett már három mentőautó áll rendelkezésre a nap huszonnégy órájában a mosonmagyaróvári mentőállomáson.

Eddig két autó, egy esetkocsi és egy mentőgépkocsi teljesített huszonnégy órás szolgálatot a mosonmagyaróvári mentőállomáson. Emellett egy mentőautó tizenkét, egy másik pedig tíz órában szolgálta a környéken élők biztonságát. – tudtuk meg Zolnai Szabolcstól, a mosonmagyaróvári mentőállomás vezetőjétől. Elmondta: az átmenő forgalom nagymértékű emelkedése – hiszen két nemzetközi gyorsforgalmi út is keresztezi a térséget – miatt is indokolttá vált az új mentőautó szolgálatba állítása.

Ennek érdekében döntött úgy a közelmúltban az Országos Mentőszolgálat, hogy az eddigi két folyamatosan szolgáló mentőgépjármű mellé egy továbbit is huszonnégy órás működésbe állít. Az eddig reggel 8-től este 8 óráig szolgálatban lévő mentőgépjármű is mostantól már a nap huszonnégy órájában riasztható. Sőt, a korábban reggel 7-től délután 5-ig működő mentőautó is már tizenkét órában szolgálja a környék biztonságát.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklós: „A város érdeke felül fogja írni a pártérdeket”

„Bízom az októberben munkába álló képviselő-testület minden tagjának