Harmincnégy csapat tekerte a darálót

Harmincnégy csapat tekerte a darálót

- Kategória: Közélet

Kolbásztöltő fesztivál Mosonmagyaróváron

Négy évvel ezelőtt rendeztek először kolbásztöltő fesztivált a békéscsabai mintájára Mosonmagyaróváron. A Mosoni-Duna Hajós Egyesületé volt az ötlet, s az első olyan jó hangulatúra sikeredett, hogy nem lehetett abbahagyni.

Így hát az idén januárban is nekigyürkőztek a csapatok az Itató szabad strandnál felállított fűtött sátorban, hogy megmérettessék tudásukat, együtt legyenek, jókedvvel adózzanak a hagyományoknak.

Harmincnégy csapat állt össze, jöttek a Szigetközből, Mosonmagyaróvárról, de még a határon túlról is.

A baráti társaságokból, civil szerveződésekből alakult csapatok, akik között többen már negyedszer álltak a húsdaráló mellé, hét klógramm sertéslapockát és három kiló zsírszalonnát kaptak a szervezőktől. A fűszereket maguk hozták, s a titkos recepteket is.

Az összeszokott zsűri (Banyár Tamás, Böröndi Lajos és Heveder Zoltán) kóstolta meg finomnál finomabb kolbászokat, s megállapították, legtöbben tradicionális magyar kolbászt készítettek.

ez

Többen valóban készültek erre a napra, ötletes asztaldíszekkel, tálalással kedveskedtek a szemnek, leleményességben nem volt hiány.

A versenyen végül a felvidéki Beke team győzedelmeskedett, második a Moson retro, harmadik a Rettig csapat lett. A zsűri értékelte az ötletességet is, itt a Nem tágítunk csapatot díjazta. A legszebb asztalért a Vármegye lordjai kaptak díjat, mag a Csabai kolbászkamra és a SMR2 lelkesedésért kapott elismerést.

kolbászlány

A fesztivál fő szponzora a Földművelésügyi Minisztérium mellett Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata volt.

Fotó: Balassa Tamás

2016/2

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti