Giczi Károlyné tanítása

Giczi Károlyné tanítása

- Kategória: Közélet

Anna néni a Fertő sori otthonában, szerettei körében várta dr. Iváncsics János alpolgármestert, aki születésnapja alkalmából érkezett hozzá köszönteni. Anna néni 9 testvér közül a harmadik volt. Igaz a 9 között voltak féltestvérek, s unokatestvér is, mégis egy nagy család voltak, ahol 2-3 év korkülönbség volt csupán a gyerekek között. Szülei a mezőgazdaságból éltek.

Első otthona a Tulipán utcában volt. Elemi iskoláit Horvátkimlén végezte. 16 évesen kezdett a Kötöttárugyárban dolgozni, majd a Lengyárba került, de dolgozott a Motimban is csillebeíróként. Mégis a Kötöttárugyár volt a biztos pont, 23 esztendeig ott dolgozott, végmeós és csomagoló volt, onnan is ment nyugdíjba.

1944-ben ment férjhez, ez évben született Károly, 1946-ban Lajos és 1949-ben Annamária. Férjével annak haláláig, 1998-ig éltek szép, boldog házasságban. Gyermekeiket mindig becsületre nevelték, arra tanították őket, hogy legyenek magyarok, és soha, semmilyen körülmények között ne menjenek idegen országba. Ők is ezt tették, nem engedtek a hívásnak, csábításnak, amikor 1956-ban sok ismerősük külföldre disszidált. Anna néni ma is jó egészségnek örvend, ellátja magát. Örül 6 unokájának, 12 dédunokájának, 3 ükunokájának, és büszke a nagy családra, eredményeikre.

2015/11

 

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint