Felesleges foglalások növelik a várólistát

Felesleges foglalások növelik a várólistát

- Kategória: Közélet

Sokan lefoglalják ugyan az időpontot, ám végül mégsem mennek el a szakrendelésre a Karolina Kórházban. Ezzel viszont lényegesen növelik a várólistát.

Javult ugyan a helyzet az elmúlt időszakban, ám még mindig sok előjegyzett beteg nem jelenik meg a mosonmagyaróvári Karolina Kórház szakrendelésein. Az elmúlt évben sokszor fordult elő, hogy a lefoglalt időpontra hiába várta az orvos a beteget. – tudtuk meg dr. Bertalan István főigazgatótól. Elmondta: ez különösen a hosszabb vizsgálati időt igénylő rendeléseknél jelent problémát, így a szemészeten, fül-orr-gégészeten, vagy a pszichiátrián. Az ilyen esetek miatt lényegesen növekszik a várólista a szakrendeléseken.

A főigazgató hangsúlyozta: éppen ezért nagyon fontos lenne, hogy azokat a foglalásokat, amik időközben szükségtelenné válnak, töröljék a rendszerből. Megoldást hozhat a problémára a közeljövőben a kórház tervezett informatikai fejlesztése, amivel már elektronikusan is lehetőség lesz időpont foglalásra. Így a rendelést megelőző napon email üzenetben fognak érdeklődni a betegtől, hogy valóban megjelenik-e az orvosnál. A rendszer kiépítéséig viszont arra kérik a betegeket, hogy amennyiben még sincs szükségük a szakrendelési ellátásra, vizsgálatra, telefonon jelezzék azt. Így a felszabadult helyekre másokat tudnak behívni, jelentősen csökkentve ezzel a várólistát.

Ez is érdekelhet...

Az Év Állatvédő Középiskolája a Kossuth Lajos Gimnázium

Az Állatvédelem gyerekeknek szerkesztőbizottsága és az Állatorvostudományi Egyetem