Februárban csarnokavató

Februárban csarnokavató

- Kategória: Közélet

Három napos programsorozattal, hivatalos ünnepséggel, sportgálával, nagykoncerttel és bajnoki kézilabda mérkőzéssel avatják fel Mosonmagyaróvár új sportcsarnokát február közepén. A kivitelezők az utolsó simításokat végzik a létesítményen, ezt követi a két hónapos próbaüzem. Az üzemeltetés mikéntje még kérdéses.

Külső szemlélő számára is jól láthatóan a végéhez közeledik a városi sportcsarnok építése. Nagyjából másfél éve zajlanak a munkálatok a gimnázium sporttelepe melletti területen, miután aláírta a kivitelezési szerződést a csarnok megépítéshez a Mosonmagyaróvári Sportcsarnok Építési Konzorcium. A mintegy kétmilliárd forintos beruházáshoz 240 milliós kormányzati támogatást kapott a város. Az önkormányzati önrész mellett a többit társasági adóból kellett összegyűjtenie az MTE 1904-nek, miután a sportegyesület nyerte el a lehetőséget a csarnok létesítésére.

DSC_1062

Az építkezés az ütemterv szerint halad, így előreláthatólag december elején sor kerül a műszaki átadásra. – tudtuk meg Árvay István polgármestertől. Elmondta: jelenleg belső burkolási, festési munkálatok, illetve külső tereprendezés zajlik. Sajnos a mobilnézőtér tervezési okok miatt mégsem valósul meg, mivel az oszlopoktól innen a küzdőtérnek csak egy része látszott volna. Így itt állóhelyeket alakítanak ki. A fő lelátó körülbelül nyolcszáz férőhelyes lesz.

DSC_1036

A decemberi műszaki átadást a használatba vételi eljárás és a próbaüzem követi, ami várhatóan két hónapot vesz igénybe. A csarnok ünnepélyes megnyitóját február 17-én, pénteken tartják. Az egész hétvége az új létesítményről szól majd, hiszen másnap, szombaton itt tartják a városi sportgálát, amit egy nagykoncert követ. Vasárnap pedig egy kézilabda bajnoki mérkőzést rendeznek, amit ezúttal ingyenesen nézhetnek meg a szurkolók. Ezzel a sportcsarnok minden funkcióját kipróbálják majd.

DSC_1023

A csarnok befejezéséhez szükséges források rendelkezésre állnak. A sportegyesületnek az év végére sikerül összegyűjtenie a szükséges társasági adót. A felhívások és megkeresések eredményeként a helyi kis-, közép- és nagyvállalkozások egyaránt az ügy mellé álltak és segítették a sportcsarnok megvalósulását.

DSC_1055

Árvay István elmondta: a csarnok üzemeltetésének módja még kérdéses. Eredetileg úgy tervezték, hogy az Intézményi Működtető és Gazdálkodási Szervezet (IMGSZ) látja majd el ezt a feladatot. Időközben azonban felmerült, hogy egy törvény változás okán a jövőben a csarnok üzemeltetésére lehet társasági adót igényelni. Ez a lehetőség nagy terhet venne le az önkormányzat válláról, így most azon gondolkodnak, hogy az üzemeltetésből sem lenne célszerű kihagyni a sportegyesületet.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó