Ezer rétes a mentőkért

Ezer rétes a mentőkért

- Kategória: Közélet

„Egyél egy jót, tegyél egy jót!” – ezzel jelmondattal hirdettek jótékonysági akciót az idei Szigetköz Ízei Vármegye Borai fesztivál szervezői. Az eseményen házi készítésű, szigetközi réteseket kínáltak, az ebből származó bevételt pedig a Szent Kristóf Mentőalapítványnak ajánlották fel.

„Már tizenkettedik éve rendezzük meg a fesztivált és igyekszünk minden évben valami újat, mást kínálni, valamivel többet adni. Így jött az ötlet, hogy segítsük a mosonmagyaróvári mentők munkáját ezzel az akcióval.” – összegezte Csalló Gábor, a fesztivál szervezője. Elmondta: a kezdeményezéshez csatlakozott a halászi népdalkör, a Pajta-büfé, egy dunakiliti háziasszony és a Lajta Pékség, valamint anyagilag támogatta a Grande Pizzéria, a Lepsényi Csillárszalon és a Gaben Étterem is.

A mintegy ezer eladott rétes és a külön adományok eredményeként 450 ezer forint gyúlt össze, amit a minap adtak át a Szent Kristóf Mentőalapítványnak. Országosan is kiemelkedő a mosonmagyaróvári mentőautók eszközeinek felszereltsége köszönhetően az alapítvány tevékenységének. A szervezet célja, hogy a kistérségekben élők gyorsabb és szakszerűbb ellátását segítsék, illetve javítsák a mentők munkakörülményeit. Az elmúlt években több millió forint értékben adtak át mentés- és biztonságtechnikai eszközöket a mentőállomásnak. Így lesz ez ezúttal is, hiszen ennek az adománynak a segítségével egy újabb betegellenőrző monitort vásárolnak. Ennek köszönhetően már az államos minden mentőautója fel lesz szerelve ezzel a fontos eszközzel. – tudtuk meg Medvácz Pétertől, az alapítvány kuratóriumi tagjától. Hozzátette:  az idei személyi jövedelemadó egy százalékok felajánlásokból több mint 2,6 millió forint gyűlt össze, amit ezúton is köszönnek.

Medvácz Péter kiemelte: továbbra is szívesen fogadják az adományokat, ám az alapítvány nem végez telefonos megkereséseket, illetve nem küld küld ki előre meghatározott összeggel ellátott csekket sem. Így aki támogatná a mosonmagyaróvári mentők munkáját, megtalálja az ehhez szükséges adatokat www.szentkristofalapitvany.hu internetes oldalon.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó