„Én Munkácsym – Gyermekrajz pályázatot hirdetett a Hansági Múzeum

„Én Munkácsym – Gyermekrajz pályázatot hirdetett a Hansági Múzeum

- Kategória: Közélet

 

„Én Munkácsym” címmel hirdetett gyermekrajzpályázatot a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum a Munkácsy-kiállításhoz kapcsolódóan.

A felhívásra több mint ötven rajz és festmény érkezett, nem csak Mosonmagyaróvár és a környék iskoláiból, de az ország távolabbi pontjairól is. Két témakörben lehetett pályázni. Az egyik feladat az volt, hogy Munkácsyt jelenítsék meg a gyerekek, a másik pedig, hogy alkossák újra a festő egy képét.

A szakmai zsűri két kategóriában – általános iskola alsós és felsős korosztály – értékelte az alkotásokat. Eszerint az alsósok között első helyen végzett „Vihar a pusztán” című Munkácsy-kép újragondolásával László Ádám. Második helyezett lett Pusztai Loretta finoman megfestett virágcsendéletévvel, míg a harmadik helyezést Vörös Johanna érte le a 21. századi „Ásító inasával.
A felsős évfolyamon első lett Polgári Daniella, Munkácsyt a műtermében megjelenítő alkotásával, második a graffitiző Munkácsyt megfestő Barna Léda, harmadik pedig Méhes Maja, akinek festményén Munkácsyt láthatjuk, ahogy az óvári várat festi.
Mindkét korosztályban különdíjat is kiosztott a zsűri. A felsősök között ezt Nagy Boglárka nyerte festőien megformált szalonképével. Az alsósok között pedig egy csoportos munka, Munkácsy portréit ötletesen, több nézetből is megjelenítő alkotás készítői, Rubint Regina, Lovász Hunor, Szórádi Zsófia, Lengyel Vanessza, Kránitz Rozi és Jánó Hanna kapták a különdíjat.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó