Újra járnak a vonatok Pozsonyba

Újra járnak a vonatok Pozsonyba

- Kategória: Kistérség

Csaknem tízéves szünet után, a tavaly december közepén életbe lépett új mentetrenddel újraindult a vasúti személyszállítás a Pozsonyligetfalu és Rajka között.

Ezen a vonalon tíz-tíz szerelvénypár közlekedik naponta, többségük a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején. A járatokat a GySEV üzemelteti. A vasúttársaság közlése szerint a Rajka és a szlovák főváros ligetfalusi városrésze, Bratislava-Petržalka között megújult közlekedési kapcsolat lehetővé teszi a Rajkán, és a Szigetköz térségében élők számára a napi szintű munkába, és iskolába járást. A vonat optimális eljutást biztosít a szabadidős utazásokhoz is, mivel Budapest, Győr, Sopron és Szombathely felől, illetve felé is csatlakozás biztosított.

A vonatra – a Bratislava Regio Special kedvezmény által – a nemzetközi díjszabásnál kedvezőbb áron vásárolhatók meg a menetjegyek és a bérletek, a gyermekek és a 26 év alatti fiatalok pedig további kedvezményben részesülnek. Egy teljesárú menetjegy Rajka és Bratislava-Petržalka között oda-vissza 4 euróba kerül, a menetidő pedig mindössze 18 perc.

Ez is érdekelhet...

Csingis lovak Halászin

Ahogy minden évben, úgy ezúttal is nagy érdeklődés