Nőtt a térség lakosainak biztonságérzete

Nőtt a térség lakosainak biztonságérzete

- Kategória: Kistérség

Mentési pontot avattak Lébényben

„Mit gondolok erről az alkalomról? Hát, amit a megnyitón el is mondtam: Kis lépés ez az országnak, de hatalmas ugrás Lébénynek. Kis lépés ez az Országos Mentőszolgálatnak, de hatalmas ugrás azoknak, akik abban a földrajzi körben laknak, melynek a közepén Lébény található, a sugara pedig kb. 10 km. Köszönöm mindazok munkáját, akik segítettek abban, hogy a Lébényi Mentési Pont létrejöhessen!”

Kovács Gábor, lébényi polgármester blogjából idéztünk, aki annak az örömének adott hangot, hogy január közepén mentési pontot avattak Lébény­ben, így napközben már Lé­bény­ből indulhat a mentő, a mintegy 20 0000 ember ellátására, aki Lébény vonzáskörzetében él.

autó

Régi álma valósult meg a polgármesternek és Lébény városának, s az ötlet mellé állt a térség országgyűlési képviselője, dr. Nagy istván államtitkár is, aki szintén jelen volt az átadási ünnepségen, s azt kívánta, hogy bárcsak soha ne kelljen elindulni a mentőnek.

A helyi önkormányzat ingatlant ajánlott fel: az egykori óvoda egy szárnyát, amit aztán saját költségen fel is újíttatott, s a rezsiköltséget ezután is magára vállalja. A szolgáltató ingyenesen vállalta az internet és a kábeltévé bevezetését. Hosszas tárgyalás kezdődött az Országos Mentőszolgálattal, melynek eredményére rendkívül sokan voltak kíváncsiak  január közepén.

Jelen volt az Országos Mentőszolgálat részéről dr. Ló­rántfy Mária regionális igazgató, dr. Czirner József operatív igazgató, Győrfi Pál PR igazgató, szóvivő. Az államtitkáron kívül itt volt Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke, Csizmadia Gábor dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Sallai Péter dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató, dr. Bertalan István az óvári kórház főigazgató főorvosa, dr. Csokán Csaba óvári rendőrkapitány, dr. Las­csikné dr. Bozi Sarolta járási hivatalvezető, dr. Bogdán Piroska járási tiszti-főorvos, de megjelentek a környező települések polgármesterei is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője hangsúlyozta: az itteni esetszámok igazolták a mentési pont kialakításának szükségességét. A mentőszolgálat munkatársai reggel 7-től délután 5 óráig állomásoznak Lébényben a felújított épületben. Terv szerint a megye mentőállomásairól érkezik ide a szakápoló és a gépkocsivezető járművével.

A település hosszútávú tervei között szerepel, hogy a mentési pont a jövőben mentőállomássá alakul át.

Böröndi

2016/2

Ez is érdekelhet...

Csingis lovak Halászin

Ahogy minden évben, úgy ezúttal is nagy érdeklődés