Megyei német önkormányzatok napja Lébényben

Megyei német önkormányzatok napja Lébényben

- Kategória: Kistérség

2015. január 3-án a Győr-Moson-Sopron megye német önkormányzatainak napját tartották Lébényben.

A mosonmagyaróvári járásból szinte az összes német önkormányzat képviseltette magát. A közel 80 fős vendégsereg megtekintette Lébény nevezetességeit. Felejthetetlen volt számukra a 75 éves Liszt Ferenc Vegyes Kar műsora Szombathelyi Szaniszló vezényletével és az azt követő fogadtatás! Az evangélikus templomban Koháry Ferenc tiszteletes úr és Tóth Márta orgonajátéka, majd a Szent Jakab templomban Gőgh Tibor plébános úr mellett a Vox Angelica kórus és Nyerges-Zombó Katalin orgonajátéka várta a küldötteket. Utána a lébényi IKSZT Közösségi Házban tartottak fórumot.

Kovács Gábor polgármester Lébény Város Önkormányzata nevében köszöntötte a vendégeket, és elmondta, milyen örömmel tölti el, hogy a felújított Közösségi Ház egy ilyen rangos eseménynek ad otthont, s hogy ilyen aktív német önkormányzata van Lébénynek. A fórum után a Lébényi Általános Iskola és AMI német tagozatos diákjai és a Nyugdíjasok Lébényi Egyesületének előadásai szórakoztatták a delegációkat.

A műsor meglepetése volt a várost sújtó áramszünet okozta vaksötétség, amit a Közösségi Ház munkatársai gyorsan gyertyákkal és asztali mécsesekkel hidaltak át, így téve nem csak hangulatossá, hanem meghitté is az estét.

Porcsalmy Klára Rita képviselő mellett Kovácsné Unger Márta alelnök, valamint Horváth Tibor elnök is kifejezte háláját Lébény város minden lakójának, aki közreműködött a rendezvény megvalósításában!

2015/2

Ez is érdekelhet...

Csingis lovak Halászin

Ahogy minden évben, úgy ezúttal is nagy érdeklődés