Zsódi Viktor a piaristák új tartományfőnöke

Zsódi Viktor a piaristák új tartományfőnöke

- Kategória: Hírek, Közélet

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja a minap Zsódi Viktort, a mosonmagyaróvári Piarista-iskola jelenlegi igazgatóját választotta meg tartományfőnöknek a következő négy évre.

A piarista rendben minden rendtartomány négyévente tart káptalant, amelyen visszatekintenek az elmúlt ciklusra, megválasztják a következő négy év tartományfőnökét és asszisztenseit, illetve rögzítik a jövőterv legfontosabb elemeit. Ezek a tervek, hangsúlyosan jelennek meg majd a helyi közösségek és a piarista iskolák, intézmények életében a következő években.

Zsódi Viktor lapunk érdeklődésére elmondta: rendkívül megtisztelő számára ez a kinevezés, a rendtársak bizalma. Hozzátette: sok feladat áll előttük az elkövetkezendő időben.

A tartományfőnök kiemelte: vélhetően hamarosan a budapesti rendtartományi központban folytatja majd a munkáját, így a mosonmagyaróvári iskolába új vezetőt neveznek ki. Jó érzéssel gondol vissza azonban a városban eltöltött évekre. Mint mondta: Mosonmagyaróvár valóban egy befogadó város, nagyon jó éveket töltött itt el és sajnálja, hogy a hivatal elszólítja a városból.

Zsódi Viktor 1981-ben született Szegeden. 2007-ben szentelték pappá és ebben az évben lépett be a piarista rendbe. 2014-ben tett örökfogadalmat. Hittant tanított a budapesti, majd a szegedi piarista gimnáziumban. 2016-tól a hittan tantárgy gondozásának és tananyagfejlesztésének tartományi felelőse, a Piarista Vitorlázó Egyesület ügyvezetője. 2019-től a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda igazgatója. 2020-tól a tartományi Gazdasági Bizottság vezetője. 2022-től tartományfőnöki vikárius, valamint a tartományfőnökség Piarista Stratégiai Központjának vezetője.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az