Újra nyitott a Flesch Központ

Újra nyitott a Flesch Központ

- Kategória: Hírek

A közművelődési helyszínek újranyitásának alkalmából a Nemzeti Művelődési Intézet tizennégy magyarországi agóra részvételével – köztük a mosonmagyaróvári Flesch Központtal -, valamint az akcióhoz kapcsolódó közel ezer közművelődési intézménnyel szombaton országos közművelődési megnyitó eseménysorozatot valósított meg.

A közös akció központi eseménye egy, a magyarországi agórahálózatot bemutató rollup-kiállítás volt, mely 15 egymással megegyező példányban készült el, és az ország 15 pontján – így Mosonmagyaróváron is – egy időben nyílt meg.

A kiállításmegnyitót megelőzően Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára és Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője online formában köszöntötte a résztvevőket.

Ezt követően Mosonmagyaróváron Csiszár Péter, a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezetője beszélt az újranyitásról. Mint fogalmazott: a fokozatosság és óvatosság elvét követve nyitja meg kapuit a kulturális intézmény. Ennek első eleme rollup-kiállítás. A hónap végén – a védelmi szabályok betartás amellett – rendezik az újranyitást követő első színházi előadást. Május 28-án és 29-én a helyi Theatrum ad Flexum előadásában láthatják az érdeklődők a Zárt tárgyalás című darabot. Erre jegyek már kaphatók a Flesch Központ jegypénztárában.

Ugyancsak az újranyitási eseményen ismertették a Flesch Központ által szervezett gyerektáborok részleteit is. Ezen a nyáron három alkalommal kínálnak táborozási lehetőséget. A tavalyi héthez hasonló témában két turnusban lesz tábor „A Flesch felfedezése” címmel.  A tábor célja a „kulisszák” mögötti Flesch Központ megismerése, élményekkel teli foglalkozások, vetélkedők, kirándulások a város kedvelt, nevezetes és ikonikus helyein, megismerésük játékos versengés keretében lesz lehetőség. A másik tábor címe: Flesch Rock Tábor. Itt sok érdekességet tudhatnak majd meg a résztvevők a rock zenéről, megismerkedhetnek a a stúdió és a színpad világával.

 

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”