Új vezető a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon

Új vezető a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon

- Kategória: Hírek, Közélet

Ünnepi állománygyűlés keretében búcsúztak el kollégái Szabó Jenő ezredestől, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság eddigi vezetőjétől, aki november 1-jei hatállyal nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonult. Az ezredes az eseményen vette át a belügyminiszter által adományozott dísztőrt is. Szabó Jenőt dr. Székely György alezredes váltotta a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon.

Szabó Jenő negyven éves rendőri pályafutását követően búcsúzott a testülettől. Az ezredes három évvel ezelőtt vette át a kapitányság vezetését. Ahogy lapunknak fogalmazott: mindig is a legjobb tudása szerint látta el a feladatát és örül annak, hogy ott fejezheti be pályafutását, ahol kezdte. Mint mondta: nagyon aktív és intenzív időszak volt az elmúlt három év, hiszen a kapitányság helyzete speciális a hármashatár és az autópályák szomszédságának köszönhetően. Ennek ellenére sikerült javítaniuk az eredményeken, amiben nagy szerepe volt az állomány felkészültségének és motiváltságának minden szakterületen. Kívánja, hogy utódja is sikeresen végezze munkáját Mosonmagyaróváron.

Az új kapitány, dr. Székely György számára nem ismeretlen a város, illetve a környék, hiszen Mosonmagyaróváron született és a Jánossomorján nőtt fel. Családjában többen is a rendőri hivatást választották, fia például a közrendvédelmi osztályt vezeti a Győri Rendőrkapitányságon. Az alezredes harminchárom éve az egyenruhás testület tagja. Kezdetben a határőrségnél szolgált, majd a rendőrséghez kerülve bejárta a ranglétra szinte minden fokát. Járőrként kezdte, aztán nagyon sok szakterületen dolgozott, időközben elvégezte a rendőrtiszti főiskolát, majd jogász diplomát is szerzett. Volt egyebek mellett a győri őrzött szállás parancsnok helyettese, Komárom-Esztergom megyében hosszú időn át az igazgatásrendészeti osztályt vezette, majd megbízással a főkapitány helyettesi posztot is betöltötte hosszú időn át az osztályvezető feladatok mellett. Ezt követően Győr-Moson-Sopron megyei főkapitányságon a tevékenyirányítási központot, majd a határrendészeti osztályt vezette.

Dr. Székely György mint mondja: szeretne Mosonmagyaróváron elődje nyomába lépni, az általa megkezdett munkát folytatni. Legfontosabb feladat számára a lakosság biztonságérzetének további növelése. Ennek érdekében a legjobb és leghatékonyabb megoldásokra törekszik. Ugyanilyen fontos a jó hangot megtalálni a kollégáival. Szükséges továbbá a szomszédos országok hatóságival is a kapcsolat további erősítése a térség speciális helyzetére tekintettel.

 

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az