Több parkoló is fizetős lesz januártól

Több parkoló is fizetős lesz januártól

- Kategória: Hírek, Közélet

Több változás is életbe lép januártól a fizető parkolásban Mosonmagyaróváron. Ezeket vettük sorra Tóth Lászlóval, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetőjével.

Elmondta: az egyik legfontosabb változás, hogy az Erkel utcán, a posta előtti tizenöt parkoló, valamint a rendőrség mögötti harminchét várakozóhely is fizetőssé válik a jövő évtől. Ezek mindegyike 1. díjzónába tartozik majd. A szükséges parkolójegy automaták beszerzése már megtörtént, még az idei évben felszerelik azokat. A csoportvezető arra hívja fel az autósok figyelmét, hogy senki ne álljon meg itt jegy váltása nélkül, mondván, hogy csak öt percre ugrik be a postára. A parkolókban folyamatosan ellenőrizni fogják a díjfizetést.

További változás, hogy a Vízpart utcában, a Jókai utcától a Kert utcáig egységesen az 1. díjzónából kiemelt díjzónába kerülnek a parkolók, míg a Kert utcai parkolóövezet 2. díjzónából 1. díjzónába kerül át. Emellett a mosoni városrészben a Szent István király úton található parkolók száma héttel emelkedik, így egészen a Vilmosrév utcáig fizetősek lesznek a kijelölt helyek. Továbbá fizetősé teszik a parkolást az Ostermayer utcában egészen a Fuvaros utcáig. A Fürdő utca és Fuvaros utca közötti szakaszon 1. díjzónába sorolják a parkolóhelyeket.

Tóth László hozzátette: változik továbbá a lakossági bérletek díja is. A lakossági bérletek ára az eddigi 9 ezerről 12 ezer forintra emelkedik. A csoportvezető kiemelte: az idei éves bérletek január 15-ig érvényesek. A parkolási csoport ügyfélszolgálata már új helyen, az Erkel utcai irodaházban működik. Telefonos és email elérhetőségük azonban változatlan.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az