Több fát akarnak

Több fát akarnak

- Kategória: Hírek

Mintegy hetvenen vonultak fel és tüntettek a fák kivágása, illetve a társasházak építése ellen tiltakozva szombat délután Mosonmagyaróváron.

Civil kezdeményezésre hetek óta szerveződött a legnagyobb közösségi oldalon egy megmozdulás a fák védelme érdekében Mosonmagyaróváron. „Ne csak siránkozz, most tehetsz valamit!” – ezzel a felszólítással hívtak mindenkit a szombati megmozdulásra az esemény szervezői. Megfogalmazásuk szerint civil összefogást kezdeményeztek a városban a fák kivágása és a füves, fás területek további beépítése ellen. Szerintük még zöldebb is lehetne Mosonmagyaróvár. Nem akarnak több társasházat a belvárosi részen, a Városközpontban. Úgy vélik, ha elkerülhetetlen a további építkezés, akkor ez történjen a város szélén. A szervezők hangsúlyozták: a tüntetés célja a figyelemfelkeltés és a változások minél hamarabbi előmozdítása, politika mentsen.

A megmozdulásra a közösségi oldalon létrehozott csoporthoz eddig több mint ötszázan csatlakoztak. Közülük közel hetvenen mentek a tüntetésre. Az eseményen elhangzott: az ügy érdekében indított internetes petíciót eddig csaknem hétszázan írták alá. A céljuk elérése érdekében helyi civil szervezetekkel szeretnék felvenni a kapcsolatot, valamint terveik szerint az októberi közmeghallgatáson is felvázolják elképzeléseiket.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az