Teslával viszik a pizzát

Teslával viszik a pizzát

- Kategória: Hírek

A halászi Teki Döner és Pizzéria megnyitása óta nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre. Éppen ezért már több éve használnak elektromos autókat is az ételek kiszállításához. Most azonban – a térségben egyedülállóként – egy nagy értékű Tesla személyautót állítottak forgalomba. Az elektromos jármű ünnepélyes átadására szerdán került sor.

Amint azt Pirger József tulajdonos portálunknak elmondta: nyolc éve szerezték be az első elektromos járművüket az ételek kiszállításához. Azóta folyamatosan bővítették flottájukat. Kiemelten fontos számukra a környezetvédelem, elsősorban ezért döntöttek ilyen autók üzemeltetése mellett. Futárjaik sokszor a városi forgalomban araszolnak, ám így autóik kevésbé szennyezik a környezetet. Emellett az a szempont sem elhanyagolható, hogy az elektromos járművek üzemeltetési költsége is jóval alacsonyabb. Az elmúlt évek jó tapasztalatai alapján döntöttek most úgy, hogy egy magasabb kategóriába lépnek, ezért szereztek be egy Tesla személyautót. A választás azért is esett erre a típusra, mert ennek hatótávolsága is lényegesen jobb. Egy feltöltéssel akár ötszáz kilométert is meg tudnak tenni, ami átlagosan elegendő egy egész napra. A cég tervei közt szerepel egy újabb ilyen jármű beszerzése a közeljövőben.

A cégvezető hozzátette: a Teki Pizzéria az elkövetkezendő időszakban tovább terjeszkedik, a következő hónapban nyitják meg újabb éttermüket Rajkán, majd a jövő évben Győrzámolyon szeretnének tovább bővülni.

(X)

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az