Telkén termesztette a drogot

Telkén termesztette a drogot

- Kategória: Hírek

Vádemelést javasol a rendőrség azzal a mosonmagyaróvári férfival szemben, akinek telkén kábítószergyanús növényeket találtak még tavaly szeptemberben.

Kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Győri Rendőrkapitányság a 37 éves mosonmagyaróvári M. Krisztián ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi mosonszentmiklósi telkén kábítószergyanús növényeket termesztett. A rendőrök tavaly szeptemberben tartottak házkutatást a gyanúsított telkén, ahol a hétvégi ház kertjében, illetve egy fóliasátorban összesen 51 tő kábítószergyanús növényt találtak. A telekhez tartozó ingatlanban pedig nagyobb mennyiségű növényi törmeléket és a kábítószer termesztéséhez használható eszközöket foglaltak le.

1_1722 6_585 7_390 8_297 10_166

A kert tulajdonosát a helyszínen elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését. A büntetőeljárás során kirendelt vegyész szakértői vélemény megállapította, hogy a lefoglalt 51 tő növény, valamint az összesen több mint 5600 gramm nettó tömegű, zöldes barna színű növényi levélzet és ágvégződés kábítószernek minősülnek, amelyek hatóanyagai meghaladják a jelentős mennyiség alsó határát. A Győri Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar