Településrendezési tervek módosítása – partnerségi egyeztetés

Településrendezési tervek módosítása – partnerségi egyeztetés

- Kategória: Hírek

Mosonmagyaróvár településrendezési teveinek módosítására több egyéni kérelem és önkormányzati kezdeményezés alapján indult a 2022/1 számú eljárás a város egész területét érintően. Ebben szerepel például a Halászi utat a Kiserdő úttal összekötő út nyomvonalának módosítása, a Mofém telepen garázsok és parkolók kialakítási lehetőségének vizsgálata. A többi módosítás egy-egy telket érint, illetve közterületi korrekciókkal jár. Ezek az alábbiak:

1., Halászi út – Kiserdő út összekötése, gyűjtőút nyomvonal kijelölése

2., A tehermentesítő út déli szakaszán kijelölt közlekedési területek átvezetése

3., Cseresznyés utca – Huszár Gál utca összekötés nyomvonalának korrekciója

4., Gyöngyös lakópark II. ütem, gyalogutak törlése

5., Határőr út közlekedési területének korrekciója

6., Mofém telepen garázsok és parkolók kialakítása

7., Gyöngyös-telep beépítési paraméterek részleges módosítása

8., Móricz Zsigmond utca menti lakótömb módosítása

9., Gyári út 72. beépítési paraméterek módosítása

Az eljárás megindításakor még hatályos 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet a település-fejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes település-rendezési sajátos jogintézményekről  illetve a településfejlesztéssel, a településrendezéssel és településképérvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 2/2018. (II. 8.) önkormányzati rendelet alapján a teljes eljárás előzetes tájékoztatási szakaszában is le kell folytatni a partnerségi egyeztetést.

A partnerségi egyeztetés során az érintett területek lakói, a gazdasági társaságok, civil szervezetek és egyházak képviselői észrevételt, javaslatot tehetnek a tervezett változtatásokkal kapcsolatban.

Ezeket 2022. december 7. 12 óráig lehet eljuttatni a városi főépítészhez levélben (Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u.11.) vagy e-mailben (kitley.tibor@mosonmagyarovar.hu).

A fenti módosításokkal kapcsolatban lakossági fórumot 2022. november 29-én 16.00 órakor tartanak a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyalótermében.

A tervezett módosításokat tartalmazó dokumentáció elérhető a város honlapján az Önkormányzat oldalon, a Településrendezési tervek mappában

(http://mosonmagyarovar.hu/onkormanyzat/telepulesrendezesi_tervek.html) illetve megtekinthetők a városi főépítésznél ügyfélfogadási időben, előzetes bejelentkezést követően.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az