Sokan segítettek már, de várják még a felajánlásokat – Továbbra is az otthonmaradásra kérnek mindenkit

Sokan segítettek már, de várják még a felajánlásokat – Továbbra is az otthonmaradásra kérnek mindenkit

- Kategória: Hírek

Folyamatosan érkeznek a felajánlások cégektől és magánszemélyektől egyaránt az önkormányzat által egy hete nyitott adományszámlára. – tudtuk meg dr. Árvay Istvántól, Mosonmagyaróvár  polgármesterétől. A városvezető továbbra is otthonmaradásra kér mindenkit, ennek érdekében már szlovák és német nyelvű tájékoztatókat is közzétettek.

Amint arról portálunkon is beszámoltunk már, a város képviselő-testülete közösségi összefogásra biztatva a Mosonmagyaróvár életében jelenlévő gazdasági szereplőket, létrehozott egy készenléti alapot, melyre a koronavírus elleni védekezés érdekében támogatásokat vár. Az önkormányzat a számlát 10 millió forint összeggel nyitotta meg, az összegyűlt összeg felhasználásáról pedig folyamatosan tájékoztatást ad. Az önkormányzat az adományszámlára beérkezett összegeket – saját forrásaival együtt – e rendkívüli helyzet kezelésére, a koronavírus-járvány megfékezésére végzett tevékenységéhez, a segítségre szorulók érdekében használja fel. A védekezéshez fel nem használt összeget az önkormányzat a járvány megszűnését követően gazdaságmentő és élénkítő intézkedésekre, kis- és középvállalkozások megsegítésére fordítja. Amint azt dr. Árvay István polgármester érdeklődésünkre elmondta: az elmúlt egy hét során folyamatosan érkeztek a kisebb-nagyobb összegű felajánlások az adományszámlára, vállalkozásoktól és magánszemélyektől egyaránt. A városvezető polgármesteri jutalmát is erre ajánlotta fel, mint ahogy néhány önkormányzati képviselő két havi tiszteletdíjával járult hozzá az adományok gyűjtéséhez. Ezzel együtt azonban továbbra is szükség van a felajánlásokra.

A támogatási szándékot elektronikus úton a titkarsag@mosonmagyarovar.hu e-mail címre a polgármesteri titkárságra kérik megküldeni, vagy telefonon a +36-20/333-7159-es számon lehet jelezni. A KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS adományszámla száma: 11737076-15367400-02130000

Dr. Árvay István érdeklődésünkre elmondta: az önkormányzat segítséget nyújt a házi karanténban lévők, illetve idős emberek ellátásában a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársainak közreműködésével. Eddig mintegy harmincan jelezték igényüket, akik napi ellátását biztosítják.
Az önkormányzat egy hete rendelkezett a helyi bölcsődék és óvodák bezárásáról, csupán gyermekfelügyeletet biztosítanak. Mint megtudtuk: a bölcsődei ellátásban egyelőre néhány gyermek esetében vették igénybe ezt a szolgáltatást, míg az óvodákban közel húsz gyermek felügyeletét kell ellátni a városban.
Dr. Árvay István továbbra is az otthonmaradás fontosságára figyelmeztet mindenkit, hiszen ezzel lassítható a járvány terjedése. Ennek érdekében már nem csupán magyar, hanem szlovák és német nyelven is közzé tettek felhívásokat.

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit