Sokan segítettek már, de várják még a felajánlásokat – Továbbra is az otthonmaradásra kérnek mindenkit

Sokan segítettek már, de várják még a felajánlásokat – Továbbra is az otthonmaradásra kérnek mindenkit

- Kategória: Hírek

Folyamatosan érkeznek a felajánlások cégektől és magánszemélyektől egyaránt az önkormányzat által egy hete nyitott adományszámlára. – tudtuk meg dr. Árvay Istvántól, Mosonmagyaróvár  polgármesterétől. A városvezető továbbra is otthonmaradásra kér mindenkit, ennek érdekében már szlovák és német nyelvű tájékoztatókat is közzétettek.

Amint arról portálunkon is beszámoltunk már, a város képviselő-testülete közösségi összefogásra biztatva a Mosonmagyaróvár életében jelenlévő gazdasági szereplőket, létrehozott egy készenléti alapot, melyre a koronavírus elleni védekezés érdekében támogatásokat vár. Az önkormányzat a számlát 10 millió forint összeggel nyitotta meg, az összegyűlt összeg felhasználásáról pedig folyamatosan tájékoztatást ad. Az önkormányzat az adományszámlára beérkezett összegeket – saját forrásaival együtt – e rendkívüli helyzet kezelésére, a koronavírus-járvány megfékezésére végzett tevékenységéhez, a segítségre szorulók érdekében használja fel. A védekezéshez fel nem használt összeget az önkormányzat a járvány megszűnését követően gazdaságmentő és élénkítő intézkedésekre, kis- és középvállalkozások megsegítésére fordítja. Amint azt dr. Árvay István polgármester érdeklődésünkre elmondta: az elmúlt egy hét során folyamatosan érkeztek a kisebb-nagyobb összegű felajánlások az adományszámlára, vállalkozásoktól és magánszemélyektől egyaránt. A városvezető polgármesteri jutalmát is erre ajánlotta fel, mint ahogy néhány önkormányzati képviselő két havi tiszteletdíjával járult hozzá az adományok gyűjtéséhez. Ezzel együtt azonban továbbra is szükség van a felajánlásokra.

A támogatási szándékot elektronikus úton a titkarsag@mosonmagyarovar.hu e-mail címre a polgármesteri titkárságra kérik megküldeni, vagy telefonon a +36-20/333-7159-es számon lehet jelezni. A KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS adományszámla száma: 11737076-15367400-02130000

Dr. Árvay István érdeklődésünkre elmondta: az önkormányzat segítséget nyújt a házi karanténban lévők, illetve idős emberek ellátásában a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársainak közreműködésével. Eddig mintegy harmincan jelezték igényüket, akik napi ellátását biztosítják.
Az önkormányzat egy hete rendelkezett a helyi bölcsődék és óvodák bezárásáról, csupán gyermekfelügyeletet biztosítanak. Mint megtudtuk: a bölcsődei ellátásban egyelőre néhány gyermek esetében vették igénybe ezt a szolgáltatást, míg az óvodákban közel húsz gyermek felügyeletét kell ellátni a városban.
Dr. Árvay István továbbra is az otthonmaradás fontosságára figyelmeztet mindenkit, hiszen ezzel lassítható a járvány terjedése. Ennek érdekében már nem csupán magyar, hanem szlovák és német nyelven is közzé tettek felhívásokat.

Ez is érdekelhet...

Átadták az új görparkot

Ünnepélyes keretek közt hivatalosan is átadták péntek délután