Rendvédelmi nap a gyerekek biztonságágért

Rendvédelmi nap a gyerekek biztonságágért

- Kategória: Hírek

Hosszú ideje hagyomány már a hegyeshalmi Lőrincze Lajos Általános Iskolában, hogy a tanév végéhez közeledve rendvédelmi napot tartanak a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével, ahol a diákok a számos érdekes program mellett hasznos ismeretekkel is gazdagodhatnak. Így volt ez pénteken is az intézményben.

Mintegy 250 gyermek vett részt az idei rendvédelmi napon Hegyeshalomban. Az eseményt a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is Szőke Zoltán, a Hegyeshalmi Rendőrőrs körzeti megbízottja, a helyi iskolarendőr szervezete és koordinálta. A rendezvény kutyás bemutatóval kezdődött, Winkler Károly, a Jánossomorjai Rendőrőrs, illetve Pinetz András, a Szigetközi Rendőrőrs munkatársainak, illetve Willis és Bella közreműködésével.

A programsorozat kerékpáros közlekedési ügyességi versennyel folytatódott Reiher Ferenc, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya munkatársának közreműködésével, miközben a helyi polgárőrség tagjai kerékpár regisztrációt tartottak. A vetélkedő során felhívták a gyerekek figyelmét a közlekedési szabályok betartására is. A rendezvényen Pápai Gyula, bűnmegelőzési főelőadó tartott érdekes előadásokat a diákoknak a nyári időszak veszélyeiről, a biztonságos internetezésről, valamint egyéb hasznos bűnmegelőzési tanácsokat kaptak a gyerekek. A rendezvény végén a támogatóknak köszönhetően a diákok mindegyikét kisebb ajándékkal jutalmazták.

Ez is érdekelhet...

Állami elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

A nemzeti ünnep alkalmából többen is kaptak rangos