Püspöki szentmise nyitotta a jubileumi évet

Püspöki szentmise nyitotta a jubileumi évet

- Kategória: Hírek

Püspöki szentmise nyitotta meg vasárnap a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-plébániatemplom felszentelésének 350. évfordulójára hirdetett jubileumi évet.

Veres András győri megyéspüspök az általa celebrált szentmise keretében nyitotta meg a hármas évfordulóra épülő és a plébániaközösség valamint a családi kötelékek megerősítését szolgáló jubileumi évet. A főpásztor a szent II. János Pál pápa által a betegek világnapjának rendelt napon a testi és lelki betegségről és a gyógyulásról beszélt. Szent beszédében a biblia példázatán keresztül mutatta be Jézus csodálatos gyógyításait. Rámutatott, hogy a testi betegségek elmulasztásához az út a lelki gyógyuláson át vezet.

Veres András könyörgésében kérte a Mindenhatót a jubileumi év megsegítésére, hogy a rendezvényekkel is sikerüljön megerősíteni a közösségeket, az emberi kapcsolatokat. A Magyar Katolikus Püspöki Kollégium elnöke azért is imádkozott, hogy a jubileumi év hirdesse a megtisztult lélek örömét a hívőknek és érje el azokat is, akik nem hisznek vagy nem osztják hitünket, illetve akik még keresik az utat Istenhez.

A püspök szentbeszéde után Bodó Zoltán plébános hangsúlyozta: azért kezdődik a jubileumi év a böjti időszakban, hogy megtisztult lélekkel vegyünk részt benne, így ünnepelhessük a névadó szent ereklyéje befogadásának napját májusban. Hirdetésében tartós élelmiszer adományok felajánlására kérte a híveket, amiket aztán a plébánia karitászcsoportja oszt szét a rászoruló hajléktalanok között. Bejelentette, hogy február 16-17-18-án Dr. Lukács Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora tart nagyböjti áhítatot a plébániatemplomban.

A liturgia végén a plébániaközösség ajándékkal és énekkel köszöntötte a 25. születésnapját ünneplő Holpár Balázs diakónust.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az