Polgárőröket köszöntötték – „ A járvány idején hétköznapi hősök születtek”

Polgárőröket köszöntötték – „ A járvány idején hétköznapi hősök születtek”

- Kategória: Hírek

Az idei regionális polgárőrnapnak Halászi adott otthont hétfőn.

Az eseményen a meghívott vendégeket Csaplár Zoltán, a Országos Polgárőr Szövetség Önkormányzati elnökhelyettese, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke fogadta, aki Pintér Sándor belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes üdvözlő levelének felolvasásával nyitotta meg hivatalosan a találkozót. A rendezvényen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is, aki köszöntő beszédében először a Magyar Kormány köszönetét tolmácsolta a polgárőrök felé a pandémia idején nyújtott helytállásukért, kiváló munkájukért.
Mint mondta: a polgárőrök egészségüket kockáztatva, erejüket megfeszítve álltak helyt nap, mint nap a koronavírus ideje alatt. Ezért külön köszönet, elismerés illeti őket. A tárca vezető kitért arra is, hogy a polgárőrök önként vállalt kötelességként, időt és energiát nem kímélve dolgoznak azért, hogy fenntartsák a közrendet és kivegyék a részüket a bűnmegelőzésből. Szabadidejüket, szabad kapacitásaikat áldozzák fel a biztonságunk és a kényelmünk érdekében. Feladataik azonban túlmutatnak a közbiztonság megteremtésén, tevékenységünk széles skálán mozog. „Nélkülözhetetlen szerepük van a rendőrség, az önkormányzatok és a lakosság összekapcsolásában.” – hangsúlyozta dr. Nagy István. Hozzátette: ezeket az együttműködéseket intézményesítik a kölcsönös megállapodások is, amelyek az állami- és civil szervezetekkel teszik hatékonyabbá a munkát. Mindezeknek köszönhetően élvezik a helyiek bizalmát és kivívták tiszteletüket. A miniszter arra az együttműködésre is felhívta a figyelmet, mely korábban kialakult az Agrárminisztérium és az Országos Polgárőr Szövetség között. Ennek a keretszerződésnek a megújítása eredményeként 40 millió forinttal támogatják a külterületi szolgálat erősítését, fenntartását.

Az eseményen dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a pandémiás helyzetet értékelve elmondta: Magyarország polgárőrei a veszélyhelyzet alatt jelesre vizsgáztak, valamennyi civil szervezet számára példaértékű tevékenységet mutattak fel. Rendkívül nagyra kell értékelni azt a karitatív munkát, melyet ebben az időszakban végeztek.
A polgárőrök országosan, naponta húszezer adag ételt szállítottak a rászorulók részére emellett a közterületi szolgálatokat is maximálisan elvégezték, a három hónap alatt összesen 2 millió szolgálati órát teljesítettek a járványügyi szolgáltatás mellett. Mindez idő alatt egyetlen koronavírus megbetegedést sem regisztráltak a polgárőrök között. A pandémia idején hétköznapi hősök születtek. – tette hozzá az elnök.

Az összejövetelen dr. Károlyi László, a Magyar Posta Zrt. biztonsági főigazgatója arról beszélt, hogy a polgárőrség Magyarország közbiztonságának szerves része. a postabiztonság szempontjából rendkívül fontos eleme. A polgárőrök áldozatkészséget tanúsítanak a posta munkájának segítésében. A főigazgató emlékeztetett: idén 20 millió forinttal támogatja a Magyar Posta a polgárőrök munkáját.

A köszöntők után az elismerések, kitüntetések átadása következett.

forrás: valasztokerulet.drnagyistvan.hu

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar