Ittas vezetőkre, gyorshajtókra, agresszív sofőrökre vadásztak – Kipróbálhatták a „részeg szemüveget” is

Ittas vezetőkre, gyorshajtókra, agresszív sofőrökre vadásztak – Kipróbálhatták a „részeg szemüveget” is

- Kategória: Hírek

Több ittas vezetőt, gyorshajtót és agresszív sofőrt is lefüleltek a rendőrök szerdán a Mosonmagyaróváron és környező településeken tartott fokozott közlekedési akció keretében. A megyei balesetmegelőzési bizottság közreműködésével a megállított járművezetők még azt is megtapasztalhatták, milyen érzés részegen a volán mögé ülni.

Fokozott közlekedésrendészeti akciót tartottak a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai szerdán a városban és a környező településeken. A razzia célja volt egyrészt az ittas járművezetők, valamint a szabályszegő, agresszív sofőrök, illetve a gyorshajtók kiszűrése. Amint azt Makó Lászlótól, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőjétől megtudtuk: sajnos a baleseti okok között még mindig első helyen áll az elsőbbségadás elmulasztása és a gyorshajtás. Éppen ezért a szerdai akció során ezen szabályszegésekre helyezték a fő hangsúlyt. Egyidőben összesen öt helyszínen végezetek sebességmérést. Azonos útszakaszon egymást követő három helyszínen is felállították a traffipaxot.  Emellett két civil járműben is elhelyeztek ilyen eszközt, amivel menet közben is mérték az adott útszakaszon elhaladók sebességét. Sőt, ezekből az autókból figyelték és rögzítették a z agresszív sofőrök szabályszegéseit is. Sajnos több ilyennel  is találkoztak az akció során. Számos esetben kellett intézkedni tiltott helyen, záróvonalon előzés miatt, de gyorshajtásból is akadt több a razzia során. Mint ahogy  néhány ittas vezetőt is lefüleltek ezen a napon. A korán reggel kezdődött razzia első órájában már intézkedtek egy ittas vezetővel szemben, akinek az alkohol szintje ráadásul már a bűncselekmény kategóriát elérte.

A szerdai mosonmagyaróvári razziához csatlakozott a megyei közlekedési balesetmegelőzési bizottság is. A megállított járművezetők számára felajánlották, hogy kipróbálhatják az úgynevezett „részeg szemüveget”.   Rosta Roland, a bizottság titkára portálunknak elmondta: az elmúlt időszakban sajnos nagymértékben nőtt az ittas vezetők száma a megyében. Míg tavaly az ellenőrzések során minden kétszázötvenedik sofőrnél mutatott pozitív értéket az szonda, addig az idei év tapasztalatai szerint már minden százhetvenediknél. Ez talán betudható annak is, hogy célirányosan és adott helyszíneken, koncentráltan tartanak ellenőrzéseket. Emellett a baleseti statisztika is azt mutatja, hogy egyre több az ittas vezető. Az elmúlt évben például minden tízedik személyi sérüléssel járó balesetet ittas vezető okozott a megyében. A mostani akcióval is arra próbálták felhívni a járművezetők figyelmét, hogy mennyire veszélyes ittasan a volán mögé ülni.

         

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar